X

Βίντεο-ντοκουμέντο από ξυλοδαρμό νεαρών στην Μύκονο από αστυνομικούς

Αποκαλυπτικές είναι οι εικόνες που έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας.

Ant1news

Σοκάρουν τα όσα φαίνονται σε βιντεοσκοπημένο υλικό, από το σοβαρό επεισόδιο αναμεσά σε ομάδα αστυνομικών και νεαρούς θαμώνες μπαρ, στην Μύκονο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, οι δυο νεαροί άνδρες που βρίσκονται στο έδαφος, ξυλοκοπούνται από ομάδα πέντε αστυνομικών, σε σοκάκι της Μυκόνου. Ο ένας θα καταφέρει να ξεφύγει και να εξαφανιστεί, όχι όμως κι ο φίλος του, που δέχεται ανελέητα χτυπήματα.

Όλα ξεκίνησαν σ` εάν μπαρ της πόλης, όπως καταγγέλλεται από παρέα των αστυνομικών, που αποτελούν κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής που είχε σταλεί στο νησί. Στο μπαρ βρίσκονταν και οι δυο νεαροί, κάτοικοι του νησιού, ηλικίας 19 και 22 ετών. Κάποιες περίεργες ματιές αναμεσά τους, ίσως και κάποιες κουβέντες που αντάλλαξαν, στάθηκαν η αφορμή για να δημιουργηθεί ένταση. Πρώτοι έφυγαν από το μπαρ οι αστυνομικοί. Δεν απομακρυνθήκαν όμως πολύ, καθώς σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η πλευρά των νεαρών, τους περίμεναν.

Μόλις βγήκαν από το κατάστημα οι δύο νεαροί, πριν προλάβουν να απομακρυνθούν, ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο! Οι νεαροί υποστηρίζουν ότι οι αστυνομικοί τους προπηλάκισαν σε απόμερο σημείο, όπου αρχίσαν να τους ξυλοκοπούν.

Οι νεαροί καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν χτυπήματα με σιδηρογροθιά. Ο  19χρονος έσπασε τη κάτω γνάθο του, έφερε κατάγματα στο κεφάλι και στα χέρια. Μετα τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας του νησιού μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου και χειρουργήθηκε.

Ο άλλος νεαρός τραυματίστηκε ελαφρά. Στο Κέντρο Υγείας πήγαν και κάποιοι από τους αστυνομικούς, οι οποίοι από την πλευρά τους λένε ότι προκλήθηκαν κι ότι δεν ξεκίνησαν εκείνοι τον καυγά. Από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ έχει διαταχθεί έρευνα για το περιστατικό, ενώ οι νεαροί αναφέρουν ότι σκοπεύουν να κινηθούν νομικά.