X

Έξι συλλήψεις για τον τραυματισμό αστυνομικών από Ρομά

Αιμόφυρτοι οι αστυνομικοί, προσπαθούσαν μέσω κινητού να ζητήσουν ενισχύσεις, καθώς, όπως λένε, δεν λειτουργεί ο ασύρματος του περιπολικου.

Ant1news

Έξι άτομα, τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες, συνελήφθησαν για την επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, σε βάρος αστυνομικών και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους, στην συμβολή της οδού Πειραιώς με την Κηφισού, έξω από καταυλισμό Ρομά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, "το πλήρωμα ενός περιπολικού έκανε σήμα σε ένα αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν έξι άτομα, να σταματήσει για έλεγχο. Το αυτοκίνητο, όμως, ανέπτυξε ταχύτητα και τελικά σταμάτησε έξω από ένα καταυλισμό Ρομά. Τότε τα άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο, αλλά και ορισμένοι από τον καταυλισμό, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με κομμάτια από μάρμαρο και πέτρες, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν, στα χέρια τον έναν και το κεφάλι τον άλλο. Στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ακολούθησαν προσαγωγές και συλλήψεις".

 

 

 

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του Στράτου Μαυροειδάκου, ότι δεν λειτουργούσε ο ασύρματος του περιπολικού για να καλέσουν σε βοήθεια οι αστυνομικοί και τελικά ο ένας από αυτούς κατάφερε να επικοινωνήσει με το κέντρο μέσω κινητού.

Ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», αναφέρθηκε στην επίθεση, λέγοντας ότι ο ένας εκ των επιβαινόντων αναγνώρισε τον ένα αστυνομικό, ο οποίος στο παρελθόν τον είχε συλλάβει και τον είχε οδηγήσει στη φυλακή. Τότε του επιτέθηκε και σε βοήθεια του έφτασαν και Ρομά από τον καταυλισμό, οι οποίοι επιτέθηκαν με κομμάτια από μάρμαρο στους δυο αστυνομικούς και τους τραυμάτισαν.