X

ΕΔΕ για αστυνομικούς σχετικά με τα επεισόδια στο Εφετείο

Τι ζητεί να διερευνηθούν ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, μετά την επίθεση αντιεξουσιαστών σε αστυνομικούς.

Ant1news

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλου, την επομένη την επίθεσης αντιεξουσιαστών εναντίον αστυνομικών που βρέθηκαν στο Πρωτοδικείο Αθηνών, προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες κατηγορίας σε υπόθεση μοτοπορείας αναρχικών το 2012.

Ο κ. Ανδρικόπουλος ζητά να διερευνηθούν :

• η συνολική επιχειρησιακή ανταπόκριση των αστυνομικών δυνάμεων στα χθεσινά περιστατικά στο Πρωτοδικείο Αθηνών,

• οι συνθήκες τραυματισμού των αστυνομικών καθώς και

• οι συνακόλουθες δηλώσεις – ισχυρισμοί αστυνομικών σε Μ.Μ.Ε., περί «εντολών» να μην γίνουν συλλήψεις.

Της εντολής για ΕΔΕ προηγήθηκαν και συστάσεις της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα, προς τους αστυνομικούς να αυτοπροστατεύονται, τόσο από τους ένστολους, όσο και από την αντιπολίτευση.

Η κ. Παπακώστα επανήλθε, μέσω Facebook, σημειώνοντας ότι: «έκανα έκκληση σε όλους την ευαίσθητη αυτή περίοδο να λειτουργήσουμε με χαμηλούς τόνους στα ζητήματα Ασφάλειας. Δεν εισακούσθηκα, διότι προφανώς κάποιοι αρνούνται να διαβούν τον Ρουβίκωνα και να συμπεριφερθούν υπεύθυνα. Ας αναλάβουν και την ευθύνη».

Για την επίθεση και τον ελαφρύ τραυματισμό 3 αστυνομικών  μίλησε, στο “Καλημέρα Ελλάδα”, ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος

Υποστήριξε πως όταν οι αστυνομικοί ζήτησαν την παρέμβαση των ανωτέρων τους, ο αξιωματικός τους μιλούσε στο κινητό, κάτι που υποδεικνύει, κατά τον κ. Μαυροειδάκο ότι, οι ένστολοι «προσπαθούν να μην παίρνουν ευθύνες».