X

Ο ρόλος των Ελλήνων και τα... χρυσά κέρδη της σπείρας με την διακίνηση κοκαΐνης από το Εκουαδόρ (βίντεο)

Τι υποστηρίζει ο γιος της αστρολόγου, που κατηγορείται ως μέλος του δαιδαλώδους κυκλώματος κοκαΐνης…

Ant1news

Ενώπιον της 3ης Ειδικής Ανακρίτριας αναμένεται να οδηγηθούν την προσεχή Δευτέρα οι τρεις συλληφθέντες για συμμετοχή στο διεθνές κύκλωμα με την κοκαΐνη, που εξαρθρώθηκε μετά από συντονισμένες κινήσεις της αμερικανικής DEA, της ΕΛΑΣ και αστυνομικών Αρχών κυρίως στη Λατινική Αμερική.

Τι υποστηρίζουν οι κατηγορούμενοι

Οι τρεις συλληφθέντες, θεωρούνται από τις Αρχές ως ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, η οποία ετοιμαζόταν να μεταφέρει κοκαΐνη σε τεράστιες ποσότητες από τον Ισημερινό στην Αυστραλία.

Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Οι άνθρωποι που κατηγορούνται για το κύκλωμα με την κοκαΐνη, κρατούνται στη ΓΑΔΑ. Ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για τις απολογίες τους, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- ο ένας από αυτούς αρνείται όσα του αποδίδονται στο κατηγορητήριο για διακίνηση ναρκωτικών. Οι άλλοι δύο φέρονται να επικαλέστηκαν στους αστυνομικούς, δικαίωμα σιωπής.

 

 

Νόμιζε ότι θα μεταφέρει… κακάο!

Ο κατηγορούμενος που απάντησε σε ερωτήσεις των αστυνομικών, ιδιοκτήτης καφετέριας και γιος γνωστής αστρολόγου, φέρεται να ισχυρίζεται πως η εμπλοκή του στην οργάνωση ήταν ότι ταξίδεψε στο Εκουαδόρ για μεταφορά κακάο.

Υποστηρίζει πως του ζητήθηκε από αυτούς που συνάντησε, ως χάρη, να φωτογραφίσει ένα σκάφος και να δώσει τις φωτογραφίες στον αλβανικής καταγωγής, νυν συγκατηγορούμενο του, αλλά και να του προτείνει κάποιον σκίπερ.

Ισχυρίζεται, επίσης, ότι τον πίεζαν να βρει δικηγόρο και να τους φτιάξει «ελληνικά χαρτιά».

 

Ακόμη, φαίρεται να είπε πως όταν γύρισε στην Ελλάδα άρχισε να απομακρύνεται από αυτούς, καθώς άρχισε να υποψιάζεται πως με το επίμαχο σκάφος δεν θα μεταφέρονταν κακάο αλλά… κοκαΐνη. Το ίδιο, όπως υποστηρίζει, του συνέστησε και ο συγκατηγορούμενος του, έμπορος αυτοκινήτων, με τον οποίο συνεργαζόταν.

Χαμός στα μέσα ενημέρωσης του Εκουαδόρ

Η υπόθεση έχει πάρει μεγάλη έκταση στα ΜΜΕ του Εκουαδόρ, τα οποία μάλιστα μετέδωσαν και εικόνες από την τεράστια ποσότητα των ναρκωτικών που βρέθηκαν στο σκάφος!