X

Πόρισμα ιατροδικαστών: από ισχαιμικό επεισόδιο πέθανε ο Ζακ Κωστόπουλος

Τι αναφέρεται στην Έκθεση των ειδικών για τα αίτια θανάτου του 33χρονου, έξω απο το κοσμηματοπωλείο.

Ant1news

«Ο Ζακ Κωστόπουλος έπαθε ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις μυοκαρδίου από τα πολλαπλά τραύματα στο σώμα του που προκάλεσαν έντονη διέγερση στον οργανισμό του και τον θάνατο του».

Αυτό αναφέρουν οι ιατροδικαστές Νίκος Καλογριάς και Σουλτάνα Μαριανού, αφού μελέτησαν τα αποτελέσματα της νεκροτομής, των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων και κατέληξαν στα συμπεράσματά τους για τα αιτία του θανάτου του 33χρονου Ζακ Κωστοπούλου στην οδό Γλάδστωνος στις 21 Σεπτεμβρίου.

Το δεκασέλιδο πόρισμα το οποίο θα διαβιβαστεί πλέον στον αρμόδιο ανακριτή αναφέρει πως οι τοξικολογικές εξετάσεις ήταν καθαρές και δεν εντοπίστηκε σε αυτές καμία ναρκωτική ουσία που μπορεί να σχετίζεται με τον θάνατο του 33χρονου. 

Μηνύσεις σε ΕΚΑΒ-ΔΙΑΣ ετοιμάζει η οικογένεια του Ζακ 

Μηνύσεις κατά όλων εκείνων που ενεπλάκησαν λόγω αρμοδιότητας στις τελευταίες στιγμές του Ζακ Κωστόπουλου ετοιμάζεται να υποβάλει η οικογένειά του, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος των ιατροδικαστών για τα αίτια του θανάτου.

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ η Άννυ Παπαρούσου, εκ των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής, η οικογένεια του 33χρονου έχει δώσει εντολή να υποβληθούν μηνύσεις σε βάρος όλων όσων ενήργησαν, από το ΕΚΑΒ και τη ΔΙΑΣ, στην οδό Γλάδστωνος, από τη στιγμή που ο αιμόφυρτος Ζακ βρέθηκε εκτός του κοσμηματοπωλείου στο οποίο μπήκε για άγνωστο ακόμη λόγο.

Γεροβασίλη: η δικαιοσύνη θα αποδοθεί

Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:
"Το επιστημονικό πόρισμα των ιατροδικαστών αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη στην έρευνα για να διαλευκανθεί ο τραγικός θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου. Είναι κρίσιμο στοιχείο στην προσπάθεια να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση, δίνοντας τις πρώτες ηχηρές απαντήσεις, τόσο στην καχυποψία περί συγκάλυψης, όσο και στη μισαλλοδοξία και στην προσπάθεια διαπόμπευσης ενός ανθρώπου που δεν ζει πια. Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί".