X

Εισβολή άνδρα με μαχαίρι στην πρεσβεία της Σερβίας

«Συναγερμός» σήμανε το πρωί του Σαββάτου στην Αστυνομία. Ισχυρές δυνάμεις και διαπραγματευτής της ΕΛΑΣ έσπευαν επί τόπου.

Ant1news

Συναγερμος σήμανε το πρωί του Σαββάτου στην Αστυνομία, μετά την ειδοποίηση απο τους ανθρώπους της πρεσβείας της Σερβίας ότι ένας άνδρας με μαχαίρι έχει εισβάλει στον χώρο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δράστης πήδηξε απο τα κάγκελα και βρέθηκε στον αύλειο χώρο της πρεσβείας και ύστερα στο εσωτερικό της, όπου προκάλεσε φθορές, με τις πρώτες συγκεχυμένες και ανεπιβεβαίωτες μαρτυρίες να αναφέρουν ότι κρατά ομήρους.

Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, καθώς και διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να προσπαθήσει να πείσει τον δράστη να παραδοθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες απο αστυνομικές πηγές, ο άνδρας ήταν σερβικής καταγωγής και υπό την επήρεια αλκοόλ.

Τελικώς, ο διαπραγματευτής της Αστυνομίας τον έπεισε να παραδοθεί και τώρα μένει να αποσαφηνιστεί γιατί προέβη σε αυτήν την κίνηση.

 

Η πρεσβεία της Σερβίας βρίσκεται επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας 108, στο ύψος της Πλατείας Μαβίλη, στο κέντρο της Αθήνας. 

Πρεσβεία Σερβίας: Ευχαριστούμε την ΕΛ.ΑΣ. για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση

Ευχαριστίες προς την Ελληνική Αστυνομία απευθύνει η πρεσβεία της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Αθήνα για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του περιστατικού που συνέβη των πρωί, όταν νεαρό άτομο, αγνώστων στοιχείων, κρατώντας μαχαίρι εισέβαλε στην πρεσβεία. Επίσης, σημειώνεται ότι δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ έχουν προκληθεί σημαντικές υλικές ζημιές

 

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η πρεσβεία της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Αθήνα αναφέρει:

«Σήμερα, 24 Νοεμβρίου και κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, εισέβαλε στο κτίριο της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Αθήνα, άτομο αγνώστων στοιχείων, νεαρής ηλικίας, το οποίο πηδώντας την περίφραξη εισήλθε στον προαύλιο χώρο και στην συνέχεια δια της βίας διέρρηξε την είσοδο του Προξενικού Τμήματος και εισήλθε στο κτίριο της Πρεσβείας.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την ελληνική αστυνομία για τον επαγγελματισμό που επέδειξε, την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του περιστατικού. Κατά το επεισόδιο δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ έχουν προκληθεί σημαντικές υλικές ζημιές».