X

Ακόμη και μέσω ΚΤΕΛ έκαναν το λαθρεμπόριο χρυσού - Αστυνομικός μεταξύ των συλληφθέντων

Χειροπέδες σε γνωστό ενεχυροδανειστή, διαρρήκτες και δεκάδες άλλους πέρασε η ΕΛΑΣ, μετά την εξάρθρωση δύο οργανωμένων κυκλωμάτων.

Ant1news

Αστυνομικός βρίσκεται μεταξύ των συλληφθέντων των δύο κυκλωμάτων λαθρεμπορίας χρυσού που εξαρθρώθηκαν τα ξημερώματα.

Αρχηγικό στέλεχος του ενός από τα δύο μεγάλα κυκλώματα λαθρεμπορίας χρυσού που εξαρθρώθηκαν φέρεται να είναι, 51χρονος ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων που συνελήφθη, μαζί με τουλάχιστον 65 άτομα, για αυτή την πολύκροτη υπόθεση.

Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί Έλληνες και αλλοδαποί υπήκοοι, ενώ έγιναν δεκάδες έρευνες σε σπίτια, καταστήματα, αποθήκες, αυτοσχέδια χυτήρια. Κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός ράβδων χρυσού, κοσμημάτων, χρυσαφικών και χρημάτων.

Η επιχείρηση έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης, με τους αστυνομικούς να κάνουν την νύχτα εφόδους στα σπίτια των "στόχων" τους, οι οποίοι ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι, αφού κατείχαν όπλα, τα οποία μάλιστα βρήκαν οι αστυνομικοί.

Τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, "αξιοποιούσαν" κοσμήματα και χρυσαφικά, τα οποία προέρχονταν κυρίως από "μπούκες" ληστών και διαρρηκτών, σε σπίτια και κοσμηματοπωλεία. Μαζί με αντικείμενα που είχαν δοθεί έναντι αντιτίμου σε ενεχυροδανειστήρια, τα έλιωναν και έφτιαχναν ράβδους χρυσού, που προωθούσαν σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης, μέσω Τουρκίας, ακόμη και με λεωφορεία των ΚΤΕΛ.

Οι συλληφθέντες ειναι πλέον αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη.