X

Επεισόδια στην πορεία μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

Πέτρες, πορτοκάλια, πυροσβεστήρες από τους κουκουλοφόρους, κρότου -λάμψης και χημικά από τους αστυνομικούς. Ζημιές στο κέντρο της Αθήνας.

Ant1news

Ολοκληρώθηκε το μαθητικό-φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 10 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Μαθητικές και φοιτητικές συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.

Κατά τη διάρκεια της πορείας σημειώθηκαν επεισόδια από κουκουλοφόρους οι οποίοι πέταξαν πέτρες και μολότοφ, ενώ προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα και φανάρια στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Προηγουμένως, νεαροί είχαν ξηλώσει μάρμαρα από και πλάκες πεζοδρομίου από την πλατεία Κοραή, όπου έγραψαν και συνθήματα.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, ενώ τα μαγαζιά έκλεισαν αμέσως, κατεβάζοντας τα ρολά τους.

Ζημιές προκλήθηκαν σε κάποιες βιτρίνες, αλλά και σε φανάρια και στάσεις λεωφορείων, ενώ η  αστυνομία προχώρησε συνολικά σε δέκα προσαγωγές.  

Η ένταση επανήλθε το μεσημέρι στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου κουκουλοφόροι, τοποθέτησαν οδοφράγματα.

 

 

Με κεντρικό σύνθημα «ακόμα δεν είπαμε την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη», μαθητές, φοιτητές καθώς και μαθητικές και φοιτητικές συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή.

 

 

 

 

Οι σταθμοί του μετρό του Συντάγματος και του Πανεπιστημίου που είχαν κλείσει με εντολή της Αστυνομίας, άνοιξαν το μεσημέρι, αλλά μετά από λίγη ώρα ο σταθμός Πανεπιστημίου, έκλεισε ξανά.

Για το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στα Προπύλαια, ενώ για τις 21:00 είναι το κάλεσμα στο σημείο της δολοφονίας του 15χρονου, στην οδό Μεσολογγίου στα Εξάρχεια. Οι κάτοικοι των Εξαρχείων έχουν απευθύνει έκκληση στην Αστυνομία, ζητώντας μέσω επιστολής να τους προστατεύσει από κάθε είδους βίαιες δράσεις, καταστροφές και βανδαλισμούς, ενώ την καλούν να αποφύγει τη χρήση χημικών

Πορείες έχουν προγραμματιστεί στις περισσότερες πόλεις της χώρας.