X

Το “ρεσάλτο” του Λιμενικού στο πλοίο με τους τόνους χασίς (βίντεο)

Καρέ-καρέ η έρευνα που αποκάλυψε την τεράστια ποσότητα ναρκωτικώνμ, αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Ant1news

Στον διπλό πάτο των κοντέινερ του πλοίου «ΝΟΚΑ» υπήρχαν τελικά.... στρωμένοι 6 τόνοι και 60 κιλά χασίς «σοκολάτα», αλλά και μεγάλη ποσότητα χαπιών «κάπταγκον». Πρόκειται για τα εξαιρετικά εθιστικά συνθετικά διεγερτικά, που είναι γνωστά όπως «τα χάπια των τζιχαντιστών». Οι μαχητές του ISIS, τα καταναλώνουν για να μην έχουν ενδοιασμούς και αναστολές την ώρα της μάχης και γι' αυτό λέγεται ότι έχουν τόσο κτηνώδη βιαιότητα στα εγκλήματα τους.

Η πληροφορία των γαλλικών διωκτικών αρχών προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Ακτοφυλακής ήταν σαφής και απόλυτη: το πλοίο που ξεκίνησε από τη Λαττάκεια της Συρίας με προορισμό την Βεγγάζη της Λιβύης μετέφερε πολλά ναρκωτικά κι όταν θα περνούσε νότια της Κρήτης έπρεπε να ακινητοποιηθεί.

Την πρώτη επαφή με το πλοίο και το πλήρωμά του, 10 ναυτικούς από την Συρία και έναν 1 Ινδό, είχαν οι βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, που με «ρεσάλτο» μέσα στη φουρτούνα, όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο, ακινητοποιήσαν το πλοίο ανοιχτά του Αθερινόλακκου στη Σητεία. Το πλοίο οδηγήθηκε στο λιμάνι κι αμέσως άρχισαν οι έρευνες.

 

Μια ατυχία, ο σοβαρός τραυματισμός της «Μίσα», του σκύλου-ανίχνευτη ναρκωτικών, που έπεσε στο αμπάρι του πλοίου από ύψος, σταμάτησε για λίγες ώρες τις έρευνες.

Τότε κρίθηκε ότι πλοίο πρέπει να οδηγηθεί στο Ηράκλειο για να ερευνηθεί ενδελεχώς.

 

Επί τρεις ημέρες δεν είχε βρεθεί ούτε γραμμάριο ναρκωτικών. Οι λιμενικοί, ωστόσο, επέμεναν να ψάχνουν. Μέχρι που ανακάλυψαν ότι τα 18 κοντέινερ που επισήμως περιείχαν ρούχα, απορρυπαντικά και μπαχαρικά έχουν… διπλό πάτο. 

Η αξία των ναρκωτικών ουσιών που κατασχέθηκαν είναι τεράστια. Μόνο αυτή του χασίς μπορεί να ξεπερνά και τα 70.000.000 ευρώ.