X

Αναστάτωση με την εξαφάνιση θρίλερ του επιχειρηματία στον Πειραιά (βίντεο)

Τι δηλώνουν αυτόπτες μάρτυρες της αρπαγής και γείτονες του 51χρονου στον ΑΝΤ1. Η πορεία των αστυνομικών ερευνών.

Ant1news

«Δεν έχει γίνει τηλεφώνημα ακόμα», δήλωσε ο ξάδελφος του 51χρονου επιχειρηματία, στο Καλημέρα Ελλάδα, τον οποίον άρπαξαν το πρωί της Πέμπτης άγνωστοι έξω από το σπίτι του, στον Πειραιά.

Ο ίδιος απέφυγε να δώσει περισσότερα στοιχεία για την πορεία των ερευνών, ξεκαθάρισε ωστόσο πως, «δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι είχε απειληθεί. Δεν έχει φρουρό, ούτε όπλο, ούτε τεθωρακισμένα τζάμια, ούτε σκύλο» να τον φυλάνε.

Το γεγονός ωστόσο ότι δεν έχει γίνει κάποιο τηλεφώνημα για λύτρα από τους δράστες της αρπαγής, βάζει στο «τραπέζι» και το σενάριο η αρπαγή να αποδίδεται σε εκφοβισμό ή και προσωπικά κίνητρα.

Ο επιχειρηματίας έπεσε θύμα αρπαγής λίγο πριν από τις 9 το πρωί της Πέμπτης, έξω από το σπίτι του, όταν τέσσερις εύσωμοι άνδρες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και στολές των ΕΚΑΜ τον άρπαξαν και τον έβαλαν σε ένα βανάκι με ψεύτικες ξένες πινακίδες.

Αυτόπτες μάρτυρες έμειναν σοκαρισμένοι να κοιτούν τι γίνεται. Μάλιστα, όπως είπε ο γείτονας και δημοσιογράφος, Φ.Καμπούρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, όπως και μία δεύτερη ένοικος της πολυκατοικίας, όλοι άκουσαν υπάλληλο του σούπερ μάρκετ που βρισκόταν μπροστά στην αρπαγή να φωνάζει για βοήθεια στη θέα της.

Οι μάρτυρες ήταν αυτοί που ενημέρωσαν αμέσως την Αστυνομία, περιγράφοντας αυτό που είχαν δει και στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ζωής, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με στόχο να εντοπίσει όσο το δυνατό περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση.

Δεν είναι μόνο τα κίνητρα που αναζητούν οι Αρχές, αλλά και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής γύρω από την Ακτή Θεμιστοκλέους, όπου θα έχει καταγραφεί ενδεχομένως η κίνηση των δραστών.

Ποιος είναι ο επιχειρηματίας

Ο 51χρονος, αιγυπτιακής καταγωγής και πατέρας τριών παιδιών ασχολείται με την εισαγωγή ποτών και τον εφοδιασμό πλοίων, επιχείρηση που κάνει κύκλο εργασιών 1,2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 2000 είχε σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία για υπόθεση λαθραίων τσιγάρων. Το 2012 είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός σε συγγενικό του πρόσωπο. Επιπλέον, από το 2017 βρισκόταν στο μικροσκόπιο των ερευνών για συμμετοχή του σε υπόθεση λαθραίων τσιγάρων, δεν προέκυψε κάποια εμπλοκή.

Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν προκύπτει κάποια απειλή σε βάρος του, αλλά ερευνάται αν υπήρχε κάποια υπόθεση οικονομικών διαφορών ή αν η αρπαγή αφορά σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.