X

Σοκάρει η καταγγελία για φακελάκι ανάλογα με το βάρος του μωρού (βίντεο)

Ο καθηγητής που έκανε την καταγγελία περιέγραψε στο Καλημέρα Ελλάδα αυτά που άναυδος είδε να συμβαίνουν μπροστά του.

Ant1news

Δεν πίστευε στα αυτιά και στα μάτια του ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, όταν βρισκόμενος σε μαιευτήριο των Αθηνών έλαβε χώρα μπροστά του απαίτηση για «φακελάκι».

«Πρώτη φορά το άκουσα κι εγώ, μέχρι που το συζήτησα με κάποιον άλλον στο νοσοκομείο και μου είπε ότι αυτό είναι ο κανόνας», δήλωσε στο Καλημέρα Ελλάδα ο καθηγητής Πολιτικών Μηχανικών, Σ.Αναγνωστόπουλος.

Όπως περιέγραψε ο ίδιος, είδε μπροστά του έναν άνδρα με την αδελφή της γυναίκας του, η οποία ήταν επί δέκα μέρες στο μαιευτήριο, με επιπλοκές που την οδήγησαν στο χειρουργείο και από εκεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο άνδρας, που ήταν από τη Χαλκίδα, άρα έπρεπε κάπου να μένει όλο αυτό το διάστημα, περίμενε κάποιον να τον ενημερώσει για την κατάσταση της γυναίκας του και όταν ήρθε ο γιατρός φάνηκε να αναθάρρησε.

«Τον άκουσα να λέει ότι ‘πάμε καλά και θα βγει από την ΜΕΘ σύντομα’», είπε αναφερόμενος στον γιατρό ο καθηγητής.

Στη συνέχεια όμως, ο άνδρας και συνοδός της ασθενούς του είπε ότι, «αυτός είναι ο γιατρός που ήρθε εδώ σήμερα μόνο για να εισπράξει» και του εξήγησε ότι για να εισαχθεί η γυναίκα του στο νοσοκομείο του έδωσαν 800- 1000 ευρώ, όμως με τον τοκετό του ξεκαθάρισε ότι χρειαζόταν επιπλέον χρήματα, που θα ήταν ίσα με τα κιλά του μωρού.

«Ο άνθρωπος νόμιζε ότι θα ήταν 100 ευρώ κάθε κιλό, το μωρό ήταν 2.100, όμως ο γιατρός του ξεκαθάρισε ότι δεν μιλούσε για…πενταροδεκάρες και εννοούσε 1000 ευρώ το κιλό!», περιέγραψε σοκαρισμένος ο κ.Αναγνωστόπουλος, ο οποίος και προχώρησε στην επώνυμη καταγγελία σε βάρος του γιατρού.

«‘Ήρθα σε επικοινωνία με τη διοίκηση του Νοσοκομείου», ξεκαθάρισε.