X

Χειροπέδες σε αλλοδαπούς που είχαν “τρυπώσει” σε δεκάδες σπίτια

Οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν σε διαφορετικές περιοχές, όπου «χτυπούσαν» μόνοι ή με συνεργούς που αναζητούνται.

Ant1news

Την πλούσια δράση αλλοδαπών που «χτυπούσαν» σπίτια σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής σταμάτησαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι πέρασαν χειροπέδες, σε διαφορετικές περιπτώσεις, σε δύο νεαρούς, ο ένας εκ των οποίων «δούλευε» μόνος και ο άλλος ήταν μέλος συμμορίας, τα υπόλοιπα μέλη της οποίας αναζητούνται.

Στην μία περίπτωση, ο 27χρονος αλλοδαπός συνελήφθη στην Καλλιθέα. Όπως προέκυψε από την έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας αξιοποιήθηκαν όλα τα προανακριτικά στοιχεία, ο ανωτέρω με τουλάχιστον δύο συνεργούς του που αναζητούνται, το τελευταίο εξάμηνο είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών από οικίες στο ευρύτερο κέντρο των Αθηνών.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί 8 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από σπίτια στις περιοχές της Ακρόπολης, της Ομόνοιας, του Νέου Κόσμου και του Γαλατσίου.

Στην δεύτερη περίπτωση, ο 20χρονος αλλοδαπός συνελήφθη στα Πατήσια,  από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Ιωνίας. Έπειτα από πολυήμερη έρευνα και κατόπιν αξιοποίησης όλων των προανακριτικών στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι ο 20χρονος αλλοδαπός κατά το τελευταίο έτος, διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις οικιών στην περιοχή της Νέας Ιωνίας.

Κατά την προσφιλή του μέθοδο, πρωινές και μεσημβρινές ώρες εντόπιζε σπίτια ισογείου και πρώτου ορόφου, έμπαινε σε αυτά από ανασφάλιστες πόρτες ή παράθυρα και αφαιρούσε από το εσωτερικό τους  χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα τιμαλφή. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί 11 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από σπίτια στην Νέα Ιωνία. 

Αμφότεροι οι δράστες έχουν οδηγηθεί ενώπιον Εισαγγελέα για τα περαιτέρω…