X

Εγκλωβισμένοι από φωτιά σε πολυκατοικία

Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής. Ενοικοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ant1news

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το απόγευμα του Σαββάτου, μετά απο ειδοποίηση ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι από φωτιά σε πολυκατοικία.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν 21 πυροσβέστες, οι οποίοι με 7 οχήματα έσπευσαν στην Νέα Σμύρνη, στην οδό Βουτυρά, όπου βρίσκεται το ακίνητο, σε διαμέρισμα, στον όροφο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά.

Στον όροφο είχαν εγκλωβιστεί, απο τις φλόγες και τους πυκνους, πνιγηρούς καπνούς που αναδύονταν, δύο ένοικοι, οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν με την συνδρομή των πυροσβεστών.

Επιχείρηση στήθηκε και για την απομάκρυση άλλων πέντε ενοίκων, που επίσης ειχαν εγκλωβιστεί, σε διαφορετικούς ορόφους της πολυκατοικίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο πηγές της Πυροσβεστικής, δύο απο τους ενοίκους χρειάστηκε, μετά την επί τόπου παροχή των πρώτων βοηθειών, να διακομιστούν σε νοσοκομείο.

 

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα 3ου ορόφου πολυκατοικίας επί της οδού Βουτυρά στην Νέα Σμύρνη Αττικής, ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας στις 15:59 του Σαββάτου. Από το διαμέρισμα απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο δύο άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ άλλοι πέντε ένοικοι της πολυκατοικίας που απεγκλώβισαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν εκτενείς υλικές ζημιές στο διαμέρισμα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος 17 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με επτά οχήματα.

Για το ανωτέρω περιστατικό, προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.