X

Μαχαίρωσαν άνδρα στο κέντρο της Αθήνας

Οι άγνωστοι που του επιτέθηκαν έκαψαν και την μηχανή του. Πώς μπορεί να συνδέεται το περιστατικό με το συλλαλητήριο για την Μακεδονία.

Ant1news

Ένας άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο άνδρας δέχθηκε μαχαίρωμα από ομάδα περίπου 20-25 ατόμων, που του επιτέθηκαν, του έκαψαν την μοτοσικλέτα και τον μαχαίρωσαν.

Το αιματηρό περιστατικό έγινε στην διασταύρωση των οδών Σόλωνος και Ασκληπιού, στα Εξάρχεια.

Το θύμα έχει δεχθεί μαχαιριά στο μηρό και διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό. Πρόκειται για έναν 35χρονο, η κατάσταση του οποίου, σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν εμπνέει ανησυχία. 

O άνδρας φορούσε κράνος με την ελληνική σημαία και εξετάζεται εάν αυτή ήταν η αφορμή για να δεχθεί την επίθεση, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα. 

 

 

 

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι έφερε κάποια διακριτικά στο κράνος ή στα ρούχα του, τα οποία αποτέλεσαν "κόκκινο πανί" για αντιεξουσιαστές που κινούνταν στην περιοχή, μετά απο το τέλος της αντισυγκέντρωσης - κόντρα στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία - που πραγματοποιήσαν αριστερές οργανώσεις και αντιφασίστες στα Προπύλαια.

Μαλιστα, αφού διαλύθηκε η αντισυγκέντρωση και καθώς ομάδα όσων μετείχαν σε αυτήν κινήθηκε προς την περιοχή των Εξαρχείων, προκαλώντας ζημιές σε οχήματα, μεταξύ άλλων και πυρπολώντας ένα αυτοκίνητο, όπως έγινε και με την μηχανή του άνδρα που μαχαιρώθηκε.