X

Το “ευχαριστώ” της οικογένειας του Αλέξανδρου Σταματιάδη στην Αστυνομία

Στον ανακριτή τα μέλη της συμμορίας που εξάρθρωσε η Ασφάλεια και φέρονται να εμπλέκονται στην δολοφονία του επιχειρηματία. Η ανακοίνωση της οικογένειάς του.

Ant1news

Στα δικαστήρια βρέθηκαν το πρωί για να απολογηθούν τα μέλη της συμμορίας, που εξάρθρωσε η Ασφάλεια την περασμένη εβδομάδα, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε δεκάδες διαρρήξεις σε σπίτια αλλά και σε κλοπές, καθώς και στην δολοφονία του Αλέξανδρου Σταματιάδη.

Απολογήθηκαν τα τέσσερα απο τα οκτώ μέλη της συμμορίας, εκ των οποίων τα τρία κρίθηκαν προφυλακιστέα, ενώ το τέταρτο αφέθηκε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους. 

Εν τω μεταξύ, η οικογένεια του επιχειρηματία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί την Ελληνική Αστυνομία για την εξιχνίαση της υπόθεσης. 

Συγκεκριμένα, η οικογένεια Σταματιάδη αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Επιθυμούμε να εκφράσομε τις ευχαριστίες μας στην διοίκηση, τους αξιωματικούς και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας για την πολύμηνη, συστηματική  εργασία τους στον εντοπισμό και την αποκάλυψη της σπείρας των κακοποιών που ενέχεται στην δολοφονία του αγαπημένου μας Αλέξανδρου Σταματιάδη». 

Τα μέλη της σπείρας που τον περασμένο Απρίλιο φέρονται να τραυμάτισαν θανάσιμα τον 52χρονο επιχειρηματία, μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά, κατά τη διάρκεια ληστείας, έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας πριν από μερικές ημέρες.

Οι δυο δράστες είχαν εισβάλει ξημερώματα Μεγάλης Δευτέρας στο σπίτι του επιχειρηματία. Αρχικά χτύπησαν τον 52χρονο με ένα διαρρηκτικό εργαλείο και στην συνέχεια τον πυροβόλησαν τρεις φορές. Ο Σταματιάδης νοσηλεύθηκε για ημέρες σε νοσοκομείο, αλλά τελικά υπέκυψε στα τραύματα του.

Οι ληστές διέφυγαν στο εξωτερικό. Τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών σχημάτισαν εικόνα για τους δράστες από το καλοκαίρι και προχώρησαν στη σύλληψη οκτώ μελών, ενώ έδωσαν πληροφορίες στις βέλγικες αρχές για τη σύλληψη ενός από τους δολοφόνους του 52χρονου.

Στο περιστατικό συμμετείχαν αλλά τρία άτομα, τα δυο έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται στο εξωτερικό.