X

“Λουκέτο” στην Υπηρεσία που ήταν “φάμπρικα” πλαστών διπλωμάτων

Έστελνε τα διπλώματα… στο σπίτι, έναντι αδρής αμοιβής. Διευθυντικά στελέχη, υπάλληλοι και εκπρόσωποι Σχολών Οδηγών μεταξύ των συλληφθέντων.

Ant1news

Σε προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της Διεύθυνσης Μεταφορών Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών προχώρησε η Περιφερειάρχης Αττικής, μετά από μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας που έβγαλε «λαβράκια». Οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται για όσες ημέρες παραμείνει η Υπηρεσία κλειστή από τις άλλες Υπηρεσίες Μεταφορών της Περιφέρειας.

Με εντολή της Ρένας Δούρου η Υπηρεσία θα παραμείνει κλειστή για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των Αστυνομικών Αρχών, που αποκάλυψαν «φάμπρικα» μέσα στην υπηρεσία, με την συμμετοχή διευθυντικών στελεχών και πολλών υπαλλήλων, οι οποίοι έστηναν εικονικές αίθουσες εξετάσεων υποψηφίων οδηγών, στις οποίες όμως οι ενδιαφερόμενοι δεν προσέρχονταν, αφού έναντι αδρής αμοιβής, ελάμβαναν το δίπλωμα τους – φυσικά χωρίς εξετάσεις – στο σπίτι τους.

Παρόμοια περίπτωση είχε εντοπιστεί πρόσφατα στην αντίστοιχη υπηρεσία Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και Νήσων και είχε ενημερωθεί άμεσα η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

 «Η Περιφερειακή Αρχή αναμένει τα επίσημα αποτελέσματα της έρευνας της Αστυνομίας προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στις περαιτέρω ενέργειές της. Σταθερά προσηλωμένη εδώ και 4,5 χρόνια στην πάταξη της διαφθοράς και της αδιαφάνειας, η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής θα συνεχίσει να επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα σε βάρος των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος», καταλήγει η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.