X

Με 2.000 ευρώ έπαιρναν το δίπλωμα οδήγησης στο σπίτι χωρίς εξετάσεις

Δεκάδες χιλιάδες ευρώ βρέθηκαν σε κρύπτες. “Λουκέτο” στην Υπηρεσία, που είχε γίνει “φάμπρικα”, έβαλε η Περιφέρεια Αττικής.

Ant1news

Μεγάλη “φάμπρικα” χορήγησης εικονικών διπλωμάτων οδήγησης, αποκάλυψαν οι “Αδιάφθοροι” της Ελληνικής Αστυνομίας, που πέρασαν χειροπέδες σε εννέα άτομα.

Μέλη του κυκλώματος, σύμφωνα με την Aστυνομία, είναι επτά υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών Νοτίου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, που έχει έδρα τον Άλιμο, αλλά και δύο ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης.

Η ταρίφα για κάθε δίπλωμα κυμαινόταν από 1500 έως 2000 ευρώ. Ο εξεταζόμενος, αφού έδινε τα χρήματα, δεν πήγαινε καν για εξετάσεις και απλώς παραλάμβανε το δίπλωμα στο σπίτι.

Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικοί έχουν βρει περίπου 80.000 ευρώ σε κρύπτες. Χρήματα τα οποία εκτιμούν πως έχουν προέλθει από τη δράση του κυκλώματος.

 

Η έρευνα πάντως δεν έχει ολοκληρωθεί. Αστυνομικοί μπαινόβγαιναν για ώρες στο κτίριο της Διεύθυνσης Μεταφορών. Αρκετοί έβγαιναν κρατώντας κούτες με έγγραφα. Δίνουν ιδιαίτερο βάρος σε τηλέφωνα, ραντεβού και συναντήσεις των στελεχών της Διεύθυνσης. Ανάμεσα στα άτομα που συνελήφθησαν είναι και ένας υπάλληλος με διευθυντική θέση.

Σε προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της Διεύθυνσης Μεταφορών Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών προχώρησε η Περιφερειάρχης Αττικής, μετά από μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας που ξεκίνησε σήμερα το πρωί.

Για απόλυτη δικαίωση μετά τους ελέγχους και τα αποτελέσματα, έκανε λόγο, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, καλώντας τους πολίτες να μην χρηματίζουν τους εξεταστές.