X

Τσίπρας: Είμαστε υπερήφανοι που εκφράστηκε αυτό «το γαμώτο» του λαού

Απάντησε θετικά στην πρόσκληση Μεϊμαράκη για το ντιμπέιτ. Αδιανόητο να συνεργαστούμε με τη ΝΔ, ξεκαθάρισε.

Ant1news



Η συνεδρίαση αυτή ήταν λυτρωτική, λειτούργησε ως βάλσαμο στην ψυχή μας, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την σημερινή ομιλία του στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του κόμματος και έστειλε σαφές μήνυμα νίκης στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε σφοδρά στη Νέα Δημοκρατία και τα υπόλοιπα κόμματα του παλαιού πολιτικού συστήματος, όπως είπε, λέγοντας πως «θέλουν να μας φορτώσουν τις αμαρτίες 40 χρόνων», ενώ σημείωσε πως «είμαστε υπερήφανοι που αφήσαμε να εκφραστεί - επιτρέψτε μου τη φράση - αυτό το γαμώτο του ελληνικού λαού» στο δημοψήφισμα.

Η συνεδρίαση «μας έδωσε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε το πραγματικό κλίμα που υπάρχει. Γιατί τις τελευταίες μέρες δίνεται η εικόνα ενός κόμματος σε αποσύνθεση που δεν μπορεί να δώσει τη μάχη», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «η πραγματικότητα είναι διαφορετική».

«Είμαστε εδώ, είμαστε όρθιοι, με το ίδιο σθένος να δώσουμε τη μάχη για να μην επιστρέψει το παλιό κατεστημένο που κατέστρεψε τη χώρα, που αν και σήμερα καμουφλάρεται φοράει την προβιά του μεσαίου χώρου», είπε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας πως «αν επιστρέψει θα το κάνει με τις χειρότερες συνθήκες. Να ορθώσουμε την Ελλάδα για να μην επιτρέψουμε στο παρελθόν να επιστρέψει».

Επιτιθέμενος στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η βαθιά επιθυμία του κατεστημένου στη χώρα μας είναι να κάνει πράξη την αριστερή παρένθεση. Μια επτάμηνη παρένθεση που θα ξεπλύνει τις αμαρτίες 40 ετών». «Αυτό δεν θα περάσει», επισήμανε και συμπλήρωσε πως το βασικό στίγμα των αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ είναι «έλα μωρέ όλοι ίδιοι είναι».

«Όχι, δεν είμαστε το ίδιο με τη Νέα Δημοκρατία του κ. Μεϊμαράκη. Και γι αυτό μας φαίνεται αδιανόητο να συνεργαστούμε και δεν θα το πράξουμε. Ο λαός θα βάλει στην ιστορία το παλιό πολιτικό καθεστώς», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως «η ΝΔ, αλλά και ο κ. Μεϊμαράκης δεν μπορεί να εκφράζει το καινούργιο».

Όπως είπε, «η ΝΔ είναι το πιο παλιό από το παλιό πολιτικό καθεστώς (…) Ήταν πάντα στη διαπλοκή, στήριξε τον ακραίο αυταρχισμό», ενώ τόνισε πως «τώρα αυτό που τους φοβίζει είναι ότι η χώρα δεν θα βρίσκεται στον αέρα». «Αλλά αν μας δώσουν την ευκαιρία τώρα θα καταφέρουμε να ξεριζώσουμε το παλιό κατεστημένο», συνέχισε ο κ. Τσίπρας και εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι «δεν πρόκειται να μας κερδίσουν» στις εκλογές.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, «τώρα η αγωνία τους δεν είναι να κερδίσουν γιατί ξέρουν ότι δεν θα γίνει, αλλά να μην έχει ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργασία».

 

«Μπορεί να αναγκαστήκαμε σε έναν συμβιβασμό με την Ευρώπη, αλλά δεν θα συμβιβαστούμε με όσους οδήγησαν τη χώρα σε αυτή την οδυνηρή θέση», είπε και απάντησε στην πρόσκληση του Προέδρου της ΝΔ για τα ντιμπέιτ. «Ακούω ότι ο κ. Μεϊμαρακης με το γνωστό ύφος του μου ζητάει λέει ντιμπέιτ; Άκου λέει; Μόνο ένα; Και δύο και τρία και τέσσερα, όσα θέλει. Όποτε θέλει και με όποιον θέλει (…) διότι εμείς δεν κρυφτήκαμε ποτέ», τόνισε σχετικά. 

Αναφερόμενος, δε, στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι θέλει μία τελική επεξεργασία και σημείωσε ότι συμφωνεί με τον κ. Δρίτσα πως - πέραν του διημέρου της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης - πρέπει να υπάρξει και μία σύγκλιση σε σώμα της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία «θα εγκρίνει το τελικό πρόγραμμα και ενδεχομένως και τις υποψηφιότητες» στα ψηφοδέλτια.

Έκανε λόγο για ένα πρόγραμμα που μπορεί να υλοποιηθεί και να δώσει μία διαφορετική προοπτική σε αυτό τον τόπο, ενώ είπε ότι πρέπει να έχει και συγκεκριμένες προτεραιότητες.

Ακόμη, σχετικά με τα ψηφοδέλτια, ο Τσίπρας τόνισε ότι σε αυτές τις εκλογές δεν υπάρχει ο σταυρός προτίμησης και πως η κατάρτιση της λίστας παίζει μεγάλο ρόλο, ενώ ξεκαθάρισε πως «όποιος έρχεται και μου ζητάει να είναι σε εκλόγιμη θέση στα ψηφοδέλτια δεν θα έχει θέση». «Από τα μαθήματα μας να μάθουμε. Φτάνουν πια τα σταριλίκια. Φτάνουν οι σταρ. Θέλουμε έντιμους ανθρώπους», υπογράμμισε και κατέληξε λέγοντας πως «θα τα καταφέρουμε και στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και την επόμενη τετραετία».