X

Μεϊμαράκης: Η ΝΔ ούτε διαλύθηκε, ούτε τελειώνει

«Προέχει να σχηματιστεί κυβέρνηση», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος της ΝΔ. Συνεχάρη τον κ. Τσίπρα.

Ant1news



Ολοκληρώθηκε μία εκλογική μάχη, την οποία δώσαμε με σοβαρότητα, αξιοπρέπεια, πολιτισμένα. Το εκλογικό αποτέλεσμα φαίνεται ότι διαμορφώνεται ολοκληρωμένα με την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα. Τον συγχαίρω και τον καλώ να σχηματίσει την κυβέρνηση που πρέπει, ανέφερε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά την είσοδό του στα γραφεία του κόμματος, σε μία πρώτη αντίδρασή του για τα αποτελέσματα των εκλογών.

Το Γενάρη κάποιοι νομίζανε ότι θα διαλυθούμε και τώρα νομίζανε ότι θα μας τελειώσουνε, πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι η  Νέα Δημοκρατία ούτε διαλύθηκε, ούτε τελειώνει. «Είναι ένα κόμμα που αποδεικνύει ότι είναι ένας ζωντανός πολιτικός οργανισμός, πυλώνας της δημοκρατίας και εγγύηση για τη σταθερότητα, την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας στο μέλλον του τόπου και έτσι παραμένει»,  σημείωσε. 

Επισήμανε, δε, ότι τώρα προέχει να σχηματιστεί μία κυβέρνηση και «να δούμε τα προβλήματα της Δευτέρας και να προχωρήσουμε». Συμπλήρωσε επίσης ότι η ΝΔ ανέβασε πάρα πολύ το ποσοστό της απ΄ότι καταγραφόταν δημοσκοπικά.

 Η κα. Ντόρα Μπακογιάννη σχολιάζοντας τα αποτελέσματα όπως διαμορφώνονται μέχρι στιγμής δήλωσε:

Ο ελληνικός λαός φαίνεται πως αποφάσισε να αναθέσει στον κ. Τσίπρα την ευθύνη της εφαρμογής του μνημονίου που συμφώνησε και υπέγραψε. Η Νέα Δημοκρατία θα είναι Αξιωματική Αντιπολίτευση και σας διαβεβαιώνω ότι συντεταγμένα και ενωμένη θα επιτελέσει το καθήκον της.

Η κα. Μπακογιάννη ερωτηθείσα αν θέτει θέμα ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία, απάντησε κατηγορηματικά όχι.