X

Δραγασάκης: κάναμε λάθη, αλλά οι πολίτες θα μας εμπιστευθούν ξανά

Αυτοκριτική, αλλά και επίθεση στην ΝΔ από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης. Τι είπε για τα “κόκκινα δάνεια”.

Ant1news

«Ασυγχώρητα» λάθη της κυβέρνησης παραδέχθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης στη Βουλή, εκτιμώντας πως αν και δεν διεκδικούν το αλάθητο, οι πολίτες θα ξαναεμπιστευθούν τον ΣΥΡΙΖΑ. 

«Η ΝΔ επιμένει στην άποψη ότι κερδίσαμε τις εκλογές από ατύχημα, ότι κοροϊδέψαμε το λαό και εκείνος μας ψήφισε, θα μας ξαναψηφίσει και τώρα, όχι γιατί είμαστε αλάθητοι, κάνουμε και λάθη και μερικές φορές είναι ασυγχώρητα, αλλά γιατί αν υπάρχει μια ελπίδα, αυτή είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού αν εμείς δεν λύσουμε προβλήματα, θα χειροτερέψουν με μια άλλη κατάσταση», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης στη συζήτηση της τροπολογίας για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ο κ. Δραγασάκης στην ομιλία του προέβλεψε όξυνση  του στεγαστικού προβλήματος, αποδίδοντας την εξέλιξη αυτή και στο φαινόμενο Airbnb. Συνέδεσε ωστόσο, το θέμα αυτό με το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου ως μια μόνιμη κοινωνική παροχή, υπογραμμίζοντας την ανάγκη παραγωγής στέγης που πρέπει να αντιμετωπιστεί –όπως είπε- πιο δυναμικά. 

Σε ότι αφορά στην τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας που αναμένεται να ψηφιστεί απόψε ή το αργότερο αύριο, τόνισε πως στόχος είναι η μείωση των κόκκινων δανείων.

Όπως είπε, η Ελλάδα έχει τον υψηλότερο δείκτη στην Ευρώπη, όπου ο μέσος όρος κυμαίνεται με 3-4%. Ο Γιάννης Δραγασάκης απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για καθυστερήσεις στην κατάθεση της ρύθμισης, είπε ότι οφείλεται στα διαφορετικά συμφέροντα που υπάρχουν.