X

“Κλείδωσε” η επίσκεψη Τσίπρα στη Βόρεια Μακεδονία

Πότε θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ. Έντονες αντιδράσεις από τον επιχειρηματικό κόσμο της βόρειας Ελλάδας.

Ant1news

Τη Βόρεια Μακεδονία θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την Τρίτη 2 Απριλίου.

Ο πρωθυπουργός θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο των Σκοπίων το πρωί της Τρίτης και στη συνέχεια θα μεταβεί στο κυβερνητικό μέγαρο, όπου θα υπάρξει επίσημη τελετή υποδοχής.

Ακολούθως, ο κ. Τσίπρας θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης θα υπάρξει συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας- Βόρειας Μακεδονίας και στη συνέχεια οι δύο πρωθυπουργοί θα πραγματοποιήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Ακολούθως, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Ζάεφ θα συμμετάσχουν σε επιχειρηματικό φόρουμ.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι αντιδράσεις από τον επιχειρηματικό κόσμο της βόρειας Ελλάδας, για την εκχώρηση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της γειτονικής χώρας, ενώ παράλληλα υποστηρίζουν ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν προστατεύονται τα προϊόντα τους που έχουν κατοχυρώσει την επωνυμία «Μακεδονικό».

Στον αντίποδα αυτών, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι, «Με τη Συμφωνία των Πρεσπών κατοχυρώνεται για πρώτη φορά η ιστορικότητα και η ελληνικότητα της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας».