X

Βούτσης κατά Κωνσταντοπούλου: αδυνατώ να την παρακολουθήσω νοητικά

Ο ΠτΒ, «έδειξε» την προκάτοχο του για τα δημοσιεύματα  που αφορούν τη δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες του, χαρακτηρίζοντας τα fake news και μηχανισμούς εκβίασης.

Ant1news

Τη Ζωή Κωνσταντοπούλου έδειξε ο Πρόεδρος της Βουλής ότι βρίσκεται πίσω από τον πόλεμο λάσπης που δέχεται για δήθεν σκόπιμη καθυστέρηση στη δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες.

«Είναι η αρχή και το τέλος», είπε για την πρώην Πρόεδρο της Βουλής και πρόσθεσε ότι αδυνατεί να την παρακολουθήσει και «νοητικά», καθώς –όπως είπε- εκείνη υποκίνησε και συντηρεί την συζήτηση.

Σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους με αφορμή σημερινό δημοσίευμα, μίλησε για fake news. «Υπάρχει και όριο, όταν δεν είναι απλά fake news αλλά λέγεται ότι έχει στηθεί ένας μηχανισμός εκβιασμών ενόψει εκλογών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε.

«Το όριο είναι τουλάχιστον η αναπαραγωγή του υπαινιγμού συστηματικά και ξέρω από ποιους και πώς, ότι δεν βγάζουμε τα πόθεν έσχες σκοπίμως γιατί έχει στηθεί μηχανή εκβιασμών προς το πολιτικό σύστημα ενόψει ευρωεκλογών. Είναι σοβαρό αυτό γιατί φτάσαμε σε σημείο να πιάνει ο καθένας στο στόμα του θεσμούς όπως είναι η Βουλή, ανεξέλεγκτα, για τόσο σοβαρά ζητήματα χωρίς καμία πρόνοια για το πως τα fake news δημιουργούν μέσα στην κοινή γνώμη επιπλέον στοιχεία εναντίον του πολιτικού συστήματος».

Ο Νίκος Βούτσης επεσήμανε ότι επί προεδρίας του δημοσιοποιήθηκαν τα πόθεν έσχες των ετών 2012, 2014 και 2015 καθώς και 2016 χρήση 2015, ενώ στη συνέχεια μεσολάβησε η προσφυγή των δικαστικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας και τώρα υποβάλλονται οι δηλώσεις πόθεν έσχες έως τις 30 Απριλίου.

Αιχμές πάντως άφησε ο κ. Βούτσης για το κατά πόσον ελέγχονται επαρκώς όλες οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των δικαστικών από την αρμόδια Γ’ Μονάδα της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, υπό την έννοια ότι σωρεύονται εκατοντάδες φάκελοι στην συγκεκριμένη υπηρεσία, καθώς οι υπόχρεοι προέρχονται από διάφορους επαγγελματικούς χώρους.