X

ΝΔ: θα είναι εγκαίρως διαθέσιμα τα εναέρια μέσα ενόψει της αντιπυρικής περιόδου;

Δεκαέξι βουλευτές της ΝΔ, ζητούν απαντήσεις από Γεροβασίλη και Αποστολάκη, για τις ενέργειες που έχουν γίνει ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Ant1news

Τις ενέργειες που έχουν γίνει ώστε να είναι εγκαίρως διαθέσιμα τα εναέρια μέσα ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, ζητά να πληροφορηθούν 16 βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον τομεάρχη Δημόσιας Τάξης Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη και Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη οι βουλευτές της ΝΔ τονίζουν πως μετά και την περσινή τραγωδία στο Μάτι δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι ενόψει της αντιπυρικής περιόδου θα πρέπει να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποτελεσματική και έγκαιρη κατάσβεση πυρκαγιών.

Όπως αναφέρουν, κρίσιμο εργαλείο και τμήμα του σχεδιασμού και της προετοιμασίας αυτής αποτελούν τα εναέρια μέσα τα οποία τίθενται στη διάθεση του Πυροσβεστικού Σώματος και περιλαμβάνουν τα Εθνικά εναέρια μέσα (πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα), τα ενοικιαζόμενα ελικόπτερα μεσαίου και βαρέως τύπου καθώς επίσης και τα ιδιόκτητα ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος».

Η ΝΔ ζητά απαντήσεις στα ακόλουθα ερωτήματα:

  1. Ποιες ενέργειες έχουν γίνει ώστε τα απαιτούμενα μέσα να είναι διαθέσιμα εγκαίρως για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου;
  2. Ποια εναέρια μέσα θα βρίσκονται στη διάθεση του Πυροσβεστικού Σώματος, κατά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου;
  3. Πού προβλέπεται να τοποθετηθούν, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό; Ποια θα είναι η πτητική τους διαθεσιμότητα;
  4. Έχει διασφαλισθεί και μέχρι πότε η υποστήριξή τους με τα αναγκαία μέσα;
  5. Με ποιο τίμημα, ποιους όρους ενοικίασης-υποστήριξης, για ποιο αριθμό ωρών πτήσεως καθώς επίσης και για ποιο χρονικό διάστημα θα είναι διαθέσιμα τα ενοικιαζόμενα ελικόπτερα;