X

Νέες κόντρες στην Βουλή για την συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου

Αιχμή του δόρατος, οι κενές θέσεις των κληρικών και το ζήτημα της μισθοδοσίας των ιερέων.

Ant1news

Αντικείμενο σφοδρής αντιπαράθεσης κυβέρνησης-αντιπολίτευσης αποτέλεσε στη Βουλή η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου και οι θέσεις των κληρικών.

Ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, αντέδρασε έντονα στις αναφορές του Δημήτρη Κυριαζίδη (ΝΔ) ότι «επί συνόλου 10.400 οργανικών θέσεων που προβλέπονται για τους ιερείς, περισσότερες από 2.500 παραμένουν κενές, καθώς η Κυβέρνηση καθυστερεί να τις καλύψει».

«Πείτε μου σε ποιό νόμο προβλέπονται 10.000 οργανικές θέσεις;», διερωτήθηκε ο Κώστας Γαβρόγλου, σημειώνοντας ότι ο αναγκαστικός νόμος που ορίζει τις οργανικές θέσεις των κληρικών, προβλέπει 6.000 και ούτε μία παραπάνω. Επεσήμανε δε, ότι επειδή σήμερα μισθοδοτούνται από το Δημόσιο 10.500 ιερείς, μπορεί να υπάρξει τεράστιο πρόβλημα με το ΣτΕ, λόγω υπέρβασης των θέσεων που προβλέπει ο νόμος.

Για συμφωνία που έγινε κάτω από το τραπέζι, έκανε λόγο ο Δημήτρης Κυριαζίδης με τον Υπουργό Παιδείας να του ζητά να ανακαλέσει. «Είναι ντροπή να λέγονται τέτοια πράγματα για τον εκλεγμένο Πρωθυπουργό της χώρας και τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας», είπε.