X

Δημοσκόπηση: Πρωτιά Πατούλη στην “κούρσα” για την Περιφέρεια Αττικής

Θρίλερ η είσοδος στον δεύτερο γύρο για Ρένα Δούρου και Γιάννη Σγουρό…

Ant1news

Μεγάλο προβάδισμα στον Γιώργο Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής δίνει δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Με βάση τα ευρήματα της δημοσκόπησης, για το Βήμα της Κυριακής ο υποψήφιος της ΝΔ  συγκεντρώνει υπερδιπλάσια ποσοστά από την Ρένα Δούρου. Η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να χάσει και τη δεύτερη θέση, την οποία μοιράζεται με τον πρώην περιφερειάρχη και υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ, Γιάννη Σγουρό.

Αναλυτικότερα, τα ποσοστά των υποψηφίων:

Γιώργος Πατούλης (ΝΔ) 30%

Ρένα Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) 14%

Γιάννης Σγουρός (ΚΙΝΑΛ) 14%

Γιάννης Πρωτούλης (ΚΚΕ) 4%

Ηλίας Παναγιώταρος (Χρυσή Αυγή) 4%.

Η υποψηφιότητα Πατούλη υποστηρίζεται από την συντριπτική πλειοψηφία όσων ψήφισαν ΝΔ στις εκλογές του 2015. Mε βάση, όμως, τα ευρήματα της δημοσκόπησης, παρουσιάζει ένα αξιοπρόσεκτο ποσοστό αποδοχής και στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων.

Επίσης, ο Γιώργος Πατούλης έχει προβάδισμα σε όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές κατηγορίες αλλά και σε όλες τις ηλικίες των ψηφοφόρων εκτός από τις ηλικίες 17-34 στις οποίες προηγείται η Ρένα Δούρου,

Προηγείται επίσης των αντιπάλων του στον δείκτη δημοτικότητας (48% θετικές γνώμες) αλλά και στην παράσταση νίκης, αφού ένα ποσοστό της τάξης του 40% απαντά πως θα είναι και ο νικητής των εκλογών.

Δεύτερος γύρος

Ανάλογη η εικόνα και στην δεύτερο γύρο: Ο Γιώργος Πατούλης εμφανίζεται -σύμφωνα πάντα με την δημοσκόπηση- να καταγράφει εύκολη νίκη με αντίπαλο την Ρένα Δούρου (58% έναντι 20%) και κάπως λιγότερο εύκολη με αντίπαλο τον Γιάννη Σγουρό (45% έναντι 28%). δημοσκόπηση

Η Δούρου “πληρώνει” Μάτι και Μάνδρα

Το ενδιαφέρον στρέφεται στη μάχη της Ρένας Δούρου με τον Γιάννη Σγουρό για την είσοδο στον δεύτερο γύρο.

Η Περιφερειάρχης Αττικής, στην αφετηρία της εκλογικής κούρσας έχει να αντιμετωπίσει την αρνητική αξιολόγηση του 69% για το έργο της, αλλά και τα όσα συνέβησαν σε Μάτι και Μάνδρα. Η εκτίμηση που καταγράφεται είναι πως οι δύο τραγωδίες επισκίασαν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της.