X

Μητσοτάκης: η μεγάλη μάχη είναι για τη φανέλα, για τη ΝΔ

«Δεν ξέρω αν οι αντίπαλοι θα κατέβουν στο δεύτερο ημίχρονο, θα κατέβουν μάλλον γιατί πρέπει, αλλά το αποτέλεσμα του πρώτου πρέπει να είναι σαφές».

Ant1news

Μήνυμα νίκης εν όψει των ευρωπαϊκών εκλογών της 26ης Μαΐου έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρουσίαση των 42 «γαλάζιων» υποψήφιων ευρωβουλευτών.

«Στις 26 Μαΐου η Νέα Δημοκρατία θα πετύχει την πρώτη μεγάλη νίκη, μετά από τέσσερα χρόνια, με μπροστάρηδες 42 εξαιρετικούς υποψήφιους» τόνισε, μεταξύ άλλων, από το βήμα της σχετικής εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το απόγευμα της Κυριακής.

Κάνοντας ευθεία αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε ότι «η Ν.Δ. ήταν η παράταξη που έβαλε τη χώρα στην Ευρώπη και ήταν η παράταξη που πριν από τέσσερα χρόνια κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη».

Εξέφρασε δε, τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι η Ευρώπη απειλείται σήμερα από τις δυνάμεις του λαϊκισμού και του εθνικισμού, σημειώνοντας με νόημα ότι ο λαϊκισμός δεν είναι προνόμιο μόνο της άκρας δεξιάς.

 

«Θέλουμε μία ισχυρή Ελλάδα σε μία ισχυρή Ε.Ε.» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο, ενώ εκτίμησε ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα είναι ο νικητής των προσεχών ευρωπαϊκών εκλογών.

«Δεν κάναμε εκπτώσεις. Η επιλογή είναι δικιά σας. Η μεγάλη μάχη είναι για τη φανέλα, για τη ΝΔ, γιατι εκείνο το βράδυ των ευρωκελογών, το μήνυμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Δεν θα αφιερώσουμε πολλή ενέργεια για να μιλήσουμε για τους πολιτικούς αντιπάλους. Η κοινωνία έχει βγάλει τα συμπεράσματά της. Θα τελειώνουμε με τους κουκουλοφόρους και τους Ρουβίκωνες», πρόσθεσε.

«Την επόμενη μέρα η Ελλάδα πρέπει να είναι για την Ευρώπη ένας ισότιμος εταίρος. Το βράδυ της 16ης Μαΐου, θα έχουμε στείλει ένα μεγάλο μήνυμα. Δεν ξέρω αν οι αντίπαλοι θα κατέβουν στο δεύτερο ημίχρονο, θα κατέβουν μάλλον γιατί πρέπει, αλλά το αποτέλεσμα του πρώτου πρέπει να είναι σαφές», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Κάποιοι μας είπαν ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν. Εμείς δεν τελειώνουμε κανέναν, θέλουμε να προχωρήσουμε ενωμένοι όλοι μαζί, να ανατείλει μια φωτεινή Ελλάδα, για αυτή τη φωτεινή Ελλάδα πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε. Κάντε τη σύγκριση των ψηφοδελτίων, και θα δείτε τη διαφορά», επισήμανε.

«Αξίζουμε καλύτερα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και θα το αποδείξουμε στην κάλπη της 26ης Μαΐου. Θα νικήσουμε όχι μία, όχι δύο, όχι τρεις αλλά τέσσερις φορές», έκλεισε την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης.

 

Οι 42 υποψήφιοι της ΝΔ είναι: Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Μιχάλης Αγγελόπουλος, Αμέτ Ογλού, Γιώργος Αμυράς, Γιάννης Ανδρουλάκης, Τόνια Αράχωβα, 'Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Λευτέρης Βαρουξής, 'Αγης Βερούτης, Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, Νίκος Γιαννής, Καλυψώ Γούλα, Κωνσταντίνος Δέρβος, Τέτα Διαμαντοπούλου, Νικόλαος Δούκας, Παύλος Ελευθεριάδης, Θεόδωρος Ζαγοράκης, Δημήτρης Καιρίδης, Θοδωρής Καλαμπόκης, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Σταύρος Κρεμλής, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Ελισάβετ Κυρίτση, Γεώργιος Κύρτσος, Βασιλική Λαζαράκου, Αλέξανδρος Μαλλιάς, Αικατερίνη Μάρκου, Μιχάλης Μασουράκης, Μανώλης Μαυρομάτης, Δημήτρης Μελάς, Βασίλης Μιχαλολιάκος, Αφροδίτη Μπλέτα, Γιώργος Ξηραδάκης, Γιάννης Πάϊδας, Ελένη Παναγιωταρέα, Κλεοπάτρα Σαραντάκου Βογιατζάκη, Μαρία Σπυράκη, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Νίκη Τζαβέλλα, Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, Άκης Τσελέντης, Βίκυ Φλέσσα.

ΣΥΡΙΖΑ: Το σκοτάδι δεν θα γυρίσει πίσω

Αιχμηρά σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν καλά ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ευρώπη είναι το κράμα νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιού λαϊκισμού που στην Ελλάδα εκπροσωπεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.Και πρόσθεσε: «Εκείνοι που έβαλαν τη χώρα στα μνημόνια, φτωχοποίησαν την ελληνική κοινωνία, αύξησαν την ανεργία στο 60% για τη νεολαία, στήριξαν στην Ευρώπη τις πιο ακραίες αντιλαϊκές πολιτικές, μαζί με τον Βέμπερ και απέναντι στα συμφέροντα του ελληνικού λαού, θα πάρουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στις 26 Μαΐου».

«Το σκοτάδι δεν θα γυρίσει πίσω στη χώρα» καταλήγει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.