X

“Φουντώνει” η πολιτική κόντρα μετά την συνέντευξη Μαρινάκη

«Πόλεμος» ξέσπασε μεταξύ Μαξίμου και Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τους  ισχυρισμούς Μαρινάκη. Απαντήσεις ζητούν και τα υπόλοιπα κόμματα.

Ant1news

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση προκαλεί η συνέντευξη του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στον Real FM, καθώς ο επιχειρηματίας κατήγγειλε πως του ζητήθηκε από την κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει τον Χρήστο Καλογρίτσα για να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια.

Ανεβάζοντας τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης ο Αλέξης Τσίπρας από την Καλαμάτα εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ και τον Βαγγέλη Μαρινάκη. 

«Άκουσα και σήμερα τον στενό οικογενειακό φίλο και χρηματοδότη του κ. Μητσοτάκη, τον πολλάκις, όμως, υπόδικο και διωκόμενο κ. Μαρινάκη, να αναλαμβάνει στην πραγματικότητα χρέη αρχηγού για λογαριασμό της ΝΔ. Συλλαβίζοντας από το ραδιόφωνο δήθεν συνταραχτικές αποκαλύψεις, υψηλής αξιοπιστίας, τόσο υψηλής όσο και οι στημένοι ποδοσφαιρικοί αγώνες για τους οποίους διώκεται σε βαθμό κακουργήματος. Τόσο υψηλής», είπε μεταξύ ο Πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Καλαμάτα. 

 «Το σημερινό υβριστικό παραλήρημα του κ. Τσίπρα δεν έχει προηγούμενο. Είμαστε βέβαιοι ότι όσο ο χρόνος του τελειώνει, τόσο ο ίδιος κι η κυβέρνησή του θα γίνονται πιο χυδαίοι και πιο επικίνδυνοι», ήταν η απάντηση της ΝΔ στον Πρωθυπουργό. 

Ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μαστρογεωργίου, σε δήλωση του κάνει λόγο για «κυβερνητική σιωπή σε σχέση με το κανάλι Καλογρίτσα» και προσθέτει.

«Όσο λιγοστεύουν οι μέρες για τις εκλογές, τόσο αυξάνονται οι χυδαίες επιθέσεις του κ. Τσίπρα που παριστάνει ότι δεν ακούει τις κατηγορίες που τον αφορούν. Αντί να παραληρεί, τον καλούμε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις: Ισχύει ή όχι ότι o κ. Παππάς ζήτησε από τον κ. Μαρινάκη να πληρώσει 20 εκατομμύρια ευρώ για το κανάλι του κ. Καλογρίτσα; Κι αν όχι, για ποιο λόγο ο κ. Παππάς δεν έχει ήδη υποβάλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση; Όσο και να φωνάζει υποκριτικά ο κ. Τσίπρας, θα του θέτουμε τα ερωτήματα μέχρι να απαντηθούν».

Αφορμή για την αντιπαράθεση αποτέλεσαν όσα είπε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, σύμφωνα με τα οποία τον Σεπτέμβριο του 2016 στη διάρκεια του πρώτου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Νίκος Παππάς , με τον οποίο είχε επικοινωνία εκείνη την περίοδο, του ζήτησε μια χάρη. «Μου είχε ζητήσει μια χάρη ο κ. Παππάς που την ήθελε και ο πρωθυπουργός τον καιρό που γινόταν ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Να συναντήσω τον κ. Καλογρίτσα. Όπως και έγινε, τον συνάντησα και μου ζήτησαν να καταβάλω υπό τη μορφή δανείου το ποσό των 26,3 εκατ. ευρώ για να πληρώσει ο κ. Καλογρίτσας την πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες. Εξήγησα στον κ. Καλογρίτσα ότι έχω την καλή διάθεση, αλλά δεν μπορώ να το κάνω. Προκαλώ τον κύριο Παππά να βγει και να το διαψεύσει», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρινάκης. 

Αναφορά στον εφοπλιστή έκανε και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης, σχολιάζοντας, στον Ρ/Σ "Στο Κόκκινο", τις επιθέσεις που δέχεται ο ίδιος και πατέρας του από τον Κώστα Καραπαπά, διευθυντή επικοινωνίας του Ολυμπιακού, που είναι συνεργάτης του Βαγγέλη Μαρινάκη - καθώς τον χαρακτηρίζει εκπρόσωπο της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, Ο κ. Κόκκαλης είπε: «όχι δεν πρέπει να δώσουμε καμιά απάντηση στον κ. Καραπαπά. Δεν παρακολουθώ τη δημοσιογραφία που ασκεί. Εγώ δεν είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος βάζει άλλον να τσακώνεται για εμένα. Εγώ ό,τι είχα να πω το είπα χθες. Μπορείτε να ανατρέξετε και να δείτε τις δηλώσεις μου σχετικά. Ξέρετε ο κ. Μαρινάκης και σαν άνθρωπος που τσακώνεται στον δρόμο με το αυτοκίνητο και βάζει τους μπράβους να πάνε να παίξουνε ξύλο. Το ίδιο κάνει δυστυχώς και στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη και κάνει και δημοσιογραφικά».