X

“Φούντωσε” η κόντρα Καμμένου-Κοτζιά

Σφοδρή επίθεση κατά του πρώην ΥΠΕΞ εξαπέλυσε στη Βουλή ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Πλήρη κάλυψη στον Κοτζιά από τον Κατρούγκαλο.

Ant1news

“Πυρά” κατά του πρώην Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με τον οποίο έχει ανοίξει “βεντέτα”, εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος στη Βουλή, λέγοντας μάλιστα, προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πως «αν στηρίξουν τον Κοτζιά, θα πέσει η Κυβέρνηση».

Στη συζήτηση επερώτησης βουλευτών των ΑΝΕΛ για την υπόθεση διενέργειας του διαγωνισμού για τις θεωρήσεις βίζας, ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για μεγάλο σκάνδαλο και διαγωνισμό “μαϊμού” και στο σχόλιο του κ. Δρίτσα από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να ρίξει την Κυβέρνηση, είπε: «Αν ήθελα να ρίξω την Κυβέρνηση κ. Δρίτσα, τότε να ξέρετε ότι δεν θα ενημέρωνα το υπουργικό συμβούλιο για την υπόθεση αυτή και τον Πρωθυπουργό, θα έβγαινα να παραιτηθώ ως ήρωας, θα πήγαινα στον εισαγγελέα και θα έφευγα».

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατέθεσε στα πρακτικά e-mails από την επικοινωνία -όπως είπε-  μεταξύ εκείνου που θα οριστεί πρόεδρος της επιτροπής με τον  πρόεδρο της εταιρείας που θα συμμετέχει στο διαγωνισμό, πριν την διενέργεια του. Χαρακτήρισε την υπόθεση αυτή ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων ετών και σχολίασε «ένα Σαββατοκύριακο του Πετσίτη και του Φρουζή, είναι η Μεγάλη Παρασκευή του Κοτζιά».

Ζήτησε ακόμη, να διανεμηθεί στους βουλευτές έγγραφο που κατέθεσε και για το οποίο ο αντιπρόεδρος, Γιώργος Βαρεμένος, ζήτησε να ελεγχθεί για το απόρρητο των στοιχείων.

 

«Θα τα μοιράσετε τώρα όλα τα έγγραφα στους βουλευτές, αλλιώς θα τα κάνω φέιγ βολάν εγώ ο ίδιος. Παραιτούμαι κάθε ασυλίας, αναλαμβάνω την ευθύνη,  είμαι έτοιμος να παραιτηθώ και από βουλευτής… Θα πάτε σούμπιτοι, αφήστε τα αυτά. Μου τα έδωσαν έντιμοι υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών, οι οποίοι είδαν το έγκλημα που διαπράττεται», αντέτεινε σε υψηλούς τόνους ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Εγώ δεν κατεβαίνω από δω, φέρτε μου τον φρούραρχο να με κατεβάσει. Εγώ θα μιλήσω ό,τι κι αν κάνετε, να ξέρετε ότι θα ακουστώ, ό,τι κι αν κάνεις θα ακουστώ, δεν θα με φιμώσεις. Αφαιρέσατε την Κοινοβουλευτική μου Ομάδα, προσπαθήσατε να με ξεφτιλίσετε, θα τα ακούσετε σήμερα. Αν στηρίξετε τον Κοτζιά, θα πέσει η Κυβέρνηση», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

 

Πλήρη κάλυψη στον κ. Κοτζιά παρείχε ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, που επιφυλάχθηκε να δει τα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Καμμένος.  «Εκλεγήκαμε με την εντολή να αντιμετωπίσουμε φαινόμενα διαπλοκής και σε  κάθε σκάνδαλο η θέση μας είναι πάντα ίδια: όπου βρίσκουμε περιπτώσεις σκανδάλων, τις στέλνουμε στην Δικαιοσύνη», είπε ο Υπουργός Εξωτερικών.

 

Εξαιρετικά χολωμένος απέναντι στην Κυβέρνηση εμφανίστηκε ο Νίκος Κοτζιάς για το γεγονός ότι «επιπόλαια υποστήριξε τον εθνικό συκοφάντη να κάνει προεκλογικό αγώνα εις βάρος μου», όπως είπε σε δηλώσεις του.

Ο επικεφαλής του ΠΡΑΤΤΩ επεσήμανε ότι «κακώς ο κ. Κατρούγκαλος έδωσε στον εθνικό συκοφάντη την δυνατότητα να κάνει δικαστήριο το Ναό της Δημοκρατίας χωρίς να έχω εγώ δικαίωμα υπεράσπισης». Όπως εξήγησε ο κ. Κοτζιάς, βάσει απόφασης της διοικητικής ολομέλειας του Αρείου Πάγου, απαγορεύεται ο κοινοβουλευτικός έλεγχος επί θεμάτων που εκκρεμούν στη δικαιοσύνη, εξού και η οργή του πρώην Υπουργού Εξωτερικών για την διεξαγωγή της επερώτησης του κ. Καμμένου για τον διαγωνισμό για τις συμβάσεις βίζας. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κοτζιάς έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη για το θέμα εναντίον του κ. Καμμένου.

«Ας έρθει στο δικαστήριο και ας αφήσει τις κλάψες για μη άρση της ασυλίας του όπως έκανε χθες» είπε σκωπτικά για τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ ο κ. Κοτζιάς, που υπεραμύνθηκε της νομιμότητας των συμβάσεων που συνήψε το Υπουργείο επί ημερών του.

Συνεργάτες του κ. Κοτζιά άφηναν να εννοηθεί ότι δεν νοείται να γίνεται “αβάντα” στον άλλοτε κυβερνητικό εταίρο και σημείωναν ότι ο κ. Κατρούγκαλος υπερασπίστηκε μεν τη σύμβαση του Υπουργείου, όφειλε όμως να είναι πιο αυστηρός απέναντι στον κ. Καμμένο και τα προϊόντα υποκλοπής, όπως χαρακτήριζαν τα e-mails που κόμισε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ.