X

Στα άκρα η προεκλογική αντιπαράθεση για τα δώρα και τα fake news

Οι αναφορές του Κυρ. Μητσοτάκη και η επίθεση του Μαξίμου στον Πρόεδρο της ΝΔ. Γιατί η ΝΔ μιλά για "ψευδείς ειδήσεις" και...υπόγεια.

Ant1news

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η προεκλογική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Αιχμή του δόρατος οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κύπρο, για τις παροχές και την δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη επικαλούμενος δηλώσεις του από την Κύπρο ότι δεν είναι υπέρ των δώρων αλλά της δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Ο διευθυντής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, τόνισε ότι «οι άνθρωποι τα λένε μόνοι τους και χωρίς πίεση. Τα είπε μόνος του και στα αγγλικά ο κ. Μητσοτάκης. Στη Θεσσαλονίκη μας είχε πει ότι είναι στη φύση του ανθρώπου οι κοινωνικές ανισότητες, ένα σημαντικό στέλεχος της ΝΔ μας είπε για το ασφαλιστικό το πρόγραμμα Πινοσέτ».

Η ΝΔ από την πλευρά της μιλά για Fake News από τα υπόγεια του Μαξίμου.

«Κύκλοι» του Μεγάρου Μαξίμου, επανήλθαν, λέγοντας πως «μετά τον κ. Μητσοτάκη που θέλει να καταργήσει τα δώρα Χριστουγέννων και το κοινωνικό μέρισμα γιατί τα θεωρεί «ελεημοσύνη» και  «πελατειακά», ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ και Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος τάχθηκε κατά του επιδόματος ανεργίας γιατί όπως λέει αποτρέπει τους νέους ανέργους από την αναζήτηση εργασίας. Ο Μεσαίωνας που οραματίζεται η ΝΔ κάνει ακόμα και το ΔΝΤ να φαντάζει παιδική χαρά».

Προσθέτουν δε πως «επειδή η ΝΔ έχει το θράσος να μιλά για διαστρέβλωση, ας δουν οι πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους».

Ο σύμβουλος επικοινωνίας του κ. Μητσοτάκη, Μακάριος Λαζαρίδης, δήλωσε σχετικά ότι «τα αγγλικά δεν είναι το ισχυρό χαρτί ούτε του κ. Τσίπρα, ούτες του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε του κ. Καρτερού ο οποίος από τα υπόγεια του Μαξίμου παράγει ψευδείς ειδήσεις και fake news».

Ο κ. Δερβός, απαντώντας στην κρατική που δέχθηκε, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι, «μόνο επίδομα χυδαιότητας αξίζει σε αυτούς που ονειρεύονται μια Ελλάδα στα πρότυπα του Μαδούρο, με κουπόνια και συσσίτια, και έχουν το θράσος να εγκαλούν όσους θέλουμε μια Ελλάδα δραστήρια, παραγωγική και αξιοπρεπή».

Το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωση του και αναφορικά με τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι, «με τη χθεσινή ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε για μια ακόμη φορά πως εννοεί την κοινωνική πολιτική. Με τις θέσεις αυτές αναδεικνύεται η κρυφή αλλά προκλητική και κοινωνικά άδικη ατζέντα της ΝΔ, εις βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Ο κ. Μητσοτάκης είναι πολιτικά, προγραμματικά και ηθικά εκτεθειμένος.

Όσο και αν το Γραφείο Τύπου της ΝΔ προβαίνει σε αόριστες διαψεύσεις, από την ίδια την ομιλία του στην Κύπρο προκύπτει ότι μιλά για περικοπή του Δώρου Χριστουγέννων για τους εργαζόμενους. Αυτό είναι το πραγματικό σκληρό πρόσωπο της ΝΔ, με το οποίο διαχρονικά η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη είναι δυναμικά απέναντι».

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του σχετικά με την κόντρα για το δώρο Χριστουγέννων, σχολιάζει μεταξύ άλλων ότι «αυτοί που έκοψαν τα δώρα από τους μισθωτούς του δημόσιου τομέα και τους συνταξιούχους (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-ΚινΑλλ) κι αυτοί που διατήρησαν αυτές τις περικοπές και απέρριψαν τις επανειλημμένες προτάσεις του ΚΚΕ για την επαναφορά τους (ΣΥΡΙΖΑ), τσακώνονται, προεκλογικά, για το ποιος νοιάζεται περισσότερο για τους εργαζόμενους».

Κόντρα και για τη Χρυσή Αυγή

«Οι συντάκτες των ανακοινώσεων του Μαξίμου προσέφεραν ένα ακόμη δώρο στους υπόδικους χρυσαυγίτες. Χαρακτήρισαν "πολιτική" τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ταυτιζόμενοι έτσι πλήρως με την υπερασπιστική γραμμή της ναζιστικής οργάνωσης που ισχυρίζεται ότι τα μέλη της δεν διώκονται για τα εγκλήματα που διέπραξαν, αλλά για πολιτικούς λόγους», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της δίκης της ΧΑ. Οι λόγοι είναι προφανείς, καθώς εδώ και 4 χρόνια συναλλάσσεται μαζί της. Απλά τώρα τους ομολογεί και το Μαξίμου».

Σε θέσεις μάχης βρίσκονται και τα υπόλοιπα κόμματα με περιοδείες σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σε δηλώσεις της ανέφερε μεταξύ άλλων, «όσο μας χτυπούν τόσο δυναμώνουμε, όσο προσπαθούν να μας κλείσουν τη φωνή τόσο πιο δυνατά θα φωνάζουμε. Εμείς είμαστε η πρόοδος αυτοί είναι το χθες».

Ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δηλώσεις του υπογράμμισε, «όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τσακώνεται με τη ΝΔ για το ποιος μεγαλοεπιχειρηματίας στηρίζει ποιον συνεχίζει να μιλάει για τα δήθεν επιτεύγματα της κυβέρνησής του, αυτά για τα οποία τσάκισε το λαό και τα δικαιώματα του».

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, ανέφερε μεταξύ άλλων, « δεν είναι ο κ. Τσίπρας πια στην Ευρωπαϊκή Αριστερά. Είναι στους ευρωσοσιαλιστές, διεκδικεί δηλαδή να είναι το νέο ΠΑΣΟΚ».