X

Τσίπρας: θα ζητήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση

Ο Πρωθυπουργός απαντώντας στην πρόταση μομφής κατά του Πολάκη που προανήγγειλε ο Πρόεδρος της ΝΔ, δήλωσε ότι θα τη μετατρέψει σε πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Ant1news

Ρελάνς στην πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, από τον Πρόεδρο της ΝΔ, έκανε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δηλώνοντας πως οποτεδήποτε η ΝΔ κάνει πρόταση μομφής προς μέλος της Κυβέρνησης, τότε θα την μετατρέψει σε πρόταση εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση.

Ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της ΝΔ, τον κατηγόρησε ότι μέσω της πρότασης μομφής προς τον Πολάκη, επιχειρεί να αλλάξει την πολιτική ατζέντα και ότι προσπαθεί να «δραπετεύσει» από την πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση μαζί του για τα κρίσιμα και μεγάλα ζητήματα, καταφεύγοντας σε ένα σπάνιο και πρωτοφανή «επικοινωνιακό αντιπερισπασμό».

«Θα έρθει εδώ ο κ. Μητσοτάκης να μας πει γιατί θέλει να καταργήσει το δώρο των Χριστουγέννων. Θα έρθει εδώ και θα μας πει γιατί θέλει να μειωθεί αντί να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, γιατί θέλει το ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, γιατί θέλει να κουκουλώσει τη Novartis και τα θαλασσοδάνεια. Γι’ αυτά θα δώσετε λογαριασμό και θα απαντήσετε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός κάλυψε τον κ. Πολάκη, αποδίδοντας τις εκφράσεις του στον αψύ του χαρακτήρα και την καταγωγή του από τα Σφακιά.

Λίγο νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την επίθεση του Υπουργού Υγείας στο πρόσωπο του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας.

Μιλώντας στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης και αναφερόμενος στην ανάρτηση του κ. Πολάκη τον χαρακτήρισε ανεκδιήγητο που επιτέθηκε με χυδαίο τρόπο στον κ. Κυμπουρόπουλο.

«Τον κατηγόρησε ανοιχτά γιατί έκανε χρήση του νόμου για τα άτομα με αναπηρία για να διοριστεί στο ΕΣΥ και άφησε απαράδεκτα υπονοούμενα για άνθρωπο που η προσωπική του διαδρομή αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Έτσι αντιλαμβάνεστε την κοινωνία -ισότητας και ισορροπιών;» διερωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζοντας την επίθεσή του. «Ντροπή σας που τον στηρίζετε σιωπηλά… Ως εδώ .

Τον Στέλιο τον γνώρισα προσωπικά πριν κάποιους μήνες. Δεν του χαρίστηκε κανείς, δεν έχει την ανάγκη μας. Εμείς έχουμε την ανάγκη του δικού του παραδείγματος» είπε για να συμπληρώσει πως υπάρχουν κάποιες στιγμές στην πολιτική που η σταγόνα ξεχειλίζει το ποτήρι. «Είναι ζήτημα που ξεπερνά τα όρια της πολιτικής. Είναι ζήτημα ποιότητας και ήθους στο δημόσιο διάλογο. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο διακύβευμα των εκλογών. Που ξεπερνά τα οικονομικά προβλήματα. Με ποιους θέλουμε να προχωρήσουμε και ποιους  θέλουμε να αφήσουμε πίσω. 

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Δεν ανεχόμαστε άλλο της στάση του Πολάκη. Αμέσως μετά το Πάσχα η ΝΔ καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά του κ. Πολάκη και ελάτε όλοι σας να τον υπερασπιστείτε, αν θέλουμε μια πραγματική Ελλάδα των πολλών ή των Πολάκηδων» είπε χαρακτηριστικά ρίχνοντας το γάντι στον Πρωθυπουργό. « Ντιμπέιτ δεν θέλατε κ. Τσίπρα, πάρτε το ντιμπέιτ εδώ και πάρτε τον Πολάκη αγκαλιά. Εξάλλου ένα και το αυτό είστε» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

H Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Πρωθυπουργού  σηκώνοντας το γάντι για τα όσα είπε στην ομιλία του στη Βουλή. Κατηγορώντας τον πως κάλυψε πλήρως  τον «χυδαίο και φαύλο Πολάκη» όπως χαρακτηριστικά λέει η ΝΔ σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στη Βουλή «για να επιβεβαιώσει ότι ηγείται της κυβέρνησης των Πολάκηδων και όχι των πολλών.

Ας ετοιμάζει από τώρα την απολογία του. Για τα ψέματα, τους φόρους, τις εθνικές υποχωρήσεις, την υπονόμευση των θεσμών και πάνω απ’ όλα για τη χυδαιότητα, τον διχαστικό λόγο και την τοξικότητα με τα οποία σημάδεψε τη δημόσια ζωή» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

"Με εξέπληξε δυσάρεστα η επίθεση του κυρίου Πολάκη. Και ακόμη περισσότερο, με στεναχώρησε η κάλυψη που του παρείχε ο κύριος πρωθυπουργός" δήλωσε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, σε ανάρτηση του στο Facebook.

 

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, σε δηλώσεις του μετά τα όσα έγιναν στη Βουλή, επέμεινε στις δηλώσεις του, τις οποίες χαρακτήρισε "πολιτική κριτική".

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Χρηστάκης, ο οποίος είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, πήρε θέση για το θέμα μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου:

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ανέφερε ότι, «δεν υπάρχει Έλληνας που να μην έχει συνειδητοποιήσει ότι Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό. Είναι φανερό, ότι αυτά που τους ενώνουν είναι πολύ βαθιά και ισχυρά…Σήμερα ο κ. Τσίπρας έκανε ένα ακόμη βήμα. Ταύτισε το σύνολο των Υπουργών του, των βουλευτών του και του κόμματός του με τον Πολάκη. Όσο για τον κ. Μητσοτάκη όλοι έχουν καταλάβει ότι στην επιχείρηση “πόλωση”, το “ένα χέρι νίβει το άλλο”. Θα τα πούμε στη Βουλή….».

Το ΚΚΕ σχολιάζοντας την αντιπαράθεση, σε γραπτή ανακοίνωση του επισημαίνει, ότι «η δήλωση Πολάκη είναι απαράδεκτη, ανήθικη και καταδικαστέα, όπως απαράδεκτη κι ανήθικη είναι και η στάση του πρωθυπουργού να τον καλύψει σε αντίθεση με αυτό που έπραξαν άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Από κει και πέρα όλη η συζήτηση περί “προτάσεων δυσπιστίας” και “ψήφων εμπιστοσύνης” είναι μόνο και μόνο για να βρουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ένα ακόμη πεδίο ψεύτικης αντιπαράθεσης, να κρύψουν τις συγκλίσεις τους στα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα».