X

Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για την Εργατική Πρωτομαγιά

Τι αναφέρουν για μέτρα και εργασιακά δικαιώματα και πως τα συνδέουν με τις ευρωεκλογές.

Ant1news

 

«Η αύξηση του κατώτατου και η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, η επαναφορά των ΣΣΕ & η επιβολή ποινών σε εργοδότες που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία, επουλώνουν τις πληγές των μνημονίων. Ο αγώνας για την προστασία της εργασίας είναι συνεχής. Καλή Εργατική Πρωτομαγιά!», έγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτηση του στο Twitter.

«Σήμερα η σκέψη μας είναι στους εργαζόμενους που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, αλλά και στους άνεργους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη να σταθούν στα πόδια τους. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε την εργασία και να δώσουμε ευκαιρίες δουλειάς και ευημερίας σε όλους», αναφέρει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο Τwitter με αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά.

Η Φώφη Γεννηματά, με το μήνυμα της, εξαπέλυσε νέα δριμεία επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας απηύθυνε κάλεσμα για αγώνες και διεκδικήσεις.

«Κάποιοι στην χώρα μας επιμένουν στο παλιό ημερολόγιο. Πρωτομαγιά το 2019 – 133 χρόνια από την εξέγερση στο Σικάγο - δεν είναι να αφήνεις το αεροδρόμιο χωρίς μετρό και τα νησιά χωρίς πλοία. Χωρίς καν δρομολόγια ασφαλείας. Πρωτομαγιά είναι ο αγώνας για ισονομία και ισότητα. Δικαίωμα στη δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς. Όχι μαύρη εργασία, όχι εκμετάλλευση, όχι κέρδη χωρίς φορολογία. Η Ελλάδα και η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστούν το δίκιο του πολίτη. Να του παρέχουν ασφάλεια και να του δίνουν συνεχώς ευκαιρίες για να κάνει το επόμενο βήμα. Να είναι ευτυχισμένος και χρήσιμος στην κοινωνία. Αυτό είναι για μας – για το Ποτάμι – το σύγχρονο νόημα της εργατικής πρωτομαγιάς. Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε για την Αναγέννηση της Ευρώπης», αναφέρει στο μήνυμα του ο Σταύρος Θεοδωράκης.