X

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τη Βενεζουέλα

Λάδι στη φωτιά της έντασης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης έριξαν οι εξελίξεις στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ant1news

Οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα έριξαν νερό στον μύλο της αντιπαράθεσης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, “στοχοποίησε” στελέχη της ΝΔ ότι “καλοβλέπουν” λύση με… χούντα στη Βενεζουέλα και σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση συντάσσεται με την ευρωπαϊκή θέση περί δημοκρατικής λύσης.

Από το Κατάρ όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί σε χώρες του Κόλπου, ο Υπ. Εξωτερικών έγραψε στο twitter: «Δηλώσεις στελεχών της ΝΔ φαίνεται να ευνοούν στρατιωτική “λύση” στη Βενεζουέλα. Οι Έλληνες ξέρουμε δυστυχώς από παρόμοιες “λύσεις”. Χθες η δημοκρατική Ευρώπη τοποθετήθηκε με σαφήνεια και ευθύνη. Ζήτησε ξανά λύση μόνο με ειρηνικά, δημοκρατικά μέσα, εκλογές, να αποφευχθεί η αιματοχυσία. Στην κρίση της Βενεζουέλας η Ελλάδα συντάσσεται με την Ευρώπη και τις θέσεις της Α.Ε. της ΕΕ Φ. Μογκερίνι τις οποίες συνδιαμόρφωσε. Και σε αυτήν την περίπτωση φάνηκε ποια πολιτική δύναμη είναι δημοκρατική αλλά και πραγματικά ευρωπαϊκή. Με την Ευρώπη των πολλών, των λαών και των αξιών».

 

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε στην ΕΡΤ πως ο Μαδούρο «είναι δικτάτορας και τύραννος», ενώ ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, ανέφερε μέσω twitter πως «Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα, χωρίς προφάσεις και υποσημειώσεις, να συνταχθεί με τις θέσεις της δημοκρατικής Ευρώπης κατά του καθεστώτος Μαδούρο και υπέρ της επιστροφής της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα», συμπληρώνοντας πως «Δεν έχουν δικαίωμα με τις ιδεοληψίες τους να αμαυρώνουν την εικόνα της Ελλάδας».

 

«Μετά από ένα 24ωρο εκκωφαντικής σιωπής, σχετικά με το εξελισσόμενο πραξικόπημα στη Βενεζουέλα, ήρθαν οι σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλου, να επιβεβαιώσουν τον ρόλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ως “μεντεσέ” των Αμερικάνων και της ΕΕ», υπογραμμίζει το ΚΚΕ. «Τόσο οι θέσεις της ΝΔ, όσο κι αυτές του ΣΥΡΙΖΑ, συνιστούν ευθεία αμφισβήτηση του δικαιώματος του βενεζουελάνικου λαού, αλλά και κάθε λαού, να αποφασίζει χωρίς ξένες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις για τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στη χώρα του», σημειώνει.