X

Τσίπρας: μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης των πολλών

«Τις επόμενες ημέρες θα φανεί ότι κάνουμε το δίκαιο πράξη», τόνισε, από την Ξάνθη, ο Πρωθυπουργός.

Ant1news

Στην αντεπίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη πέρασε ο Αλέξης Τσίπρας από την Ξάνθη, λίγες ώρες μετά την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ κατά του Παύλου Πολάκη, την οποία χαρακτήρισε μεγάλο πολιτικό λάθος. Παράλληλα, προανήγγειλε την ανακοίνωση μόνιμων μέτρων ελάφρυνσης για τα μεσαία εισοδήματα. 

«Ο κ. Μητσοτάκης που κρύβεται από μια πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση, κατέθεσε πρόταση μομφής θέτοντας ως κεντρικό δίλημμα της προεκλογικής περιόδου τη παράφραση του συνθήματος μας: Με την Ελλάδα των ελίτ ή με την Ελλάδα των πολλών. Και αντικατέστησε τη λέξη ελίτ με τη λέξη Πολάκης» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Τόλμησε να μιλήσει στο όνομα των πολλών ο απόγονος και κληρονόμος μιας από τις πιο πλούσιες πολιτικές οικογένειες. Ο άνθρωπος που ξεστόμισε την φράση για την αδαή πλειοψηφία, μίλησε στο όνομα των πολλών. Μιλάει στο όνομα εκείνων που απέλυσε, τσάκισε, εξευτέλισε, απαξίωσε». 

Όπως είπε: «Ο κ. Μητσοτάκης ψάχνει απεγνωσμένα να κρύψει τη πολιτική του γύμνια. Ψάχνει ευκαιρία να κρυφτεί πίσω από τον συμπαθή κ. Κυμπουρόπουλο.  Και πίσω από τον Πολάκη, η έγνοια του ήταν να κρύψει τον Μαρινάκη. Και τις νεοφιλελεύθερες απόψεις του για τη κατάργηση του κράτους πρόνοιας. Δεν έπαθε καμία ηθική κρίση ο κ. Μητσοτάκης ούτε με τον κ. Κυμπουρόπουλο ή με το ξαναζεσταμένο φαγητό της πυρκαγιάς στο Μάτι». 

«Όμως έχασε για άλλη μια φορά», πρόσθεσε και σημείωσε ότι: “Μετατρέπουμε την πρόταση σε ψήφο εμπιστοσύνης και θα κληθεί να πάρει θέση για όλα. Θα μας πει για το σχέδιό του να καταργήσει δώρα και επιδόματα, για το ασφαλιστικό Πινοσέτ, γιατί δεν ψηφίζει τα θετικά μέτρα που φέρνουμε, φέρνοντας ανάσα σε εκατομμύρια». 

«Εγώ στη θέση του δεν θα κρυβόμουν μόνο από το ντιμπέιτ, θα κρυβόμουν και απ' τη Βουλή», σχολίασε και υπογράμμισε πως «Siemens-Novartis-offshore» θα συνοδεύουν τον κ. Μητσοτάκη. 

Στη συνέχεια, προανήγγειλε ότι θα ανακοινώσει μαζί με τον υπουργό Οικονομικών μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης. «Με πρόγραμμα θα σας μιλήσουμε για την επόμενη τετραετία. Η δεύτερη τετραετία που έρχεται θα είναι αυτή που θα δώσει τη δυνατότητα όχι να μοιράσουμε τα βάρη αλλά τις δυνατότητες που ανοίγονται και είναι σημαντικές. Έχω πλήρη επίγνωση ότι παρά το γεγονός ότι τα μνημόνια τελείωσαν και η χώρα βγήκε απ’ την κρίση υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που την ευημερία των αριθμών δεν την έχουν νιώσει ακόμα». 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σε θέματα που αφορούν άμεσα την Ξάνθη. Όπως είπε, μέσω του ΕΣΠΑ, στην τετραετία 2015-2019 εγκρίθηκαν για τον νομό Ξάνθης νέα έργα ύψους 37,6 εκατ. ευρώ, 14 φορές μεγαλύτερης χρηματοδότησης από την τετραετία 2010-2014 (2,6 εκατ. ευρώ). 

«Επανεξετάζουμε για πρώτη φορά το νομοθετικό πλαίσιο του νόμου 1920/1991, που αναγνωρίζουμε όλοι ότι είναι ξεπερασμένο και πρέπει να αλλάξει, πρέπει να αντικατασταθεί από μια διαδικασία για την ανάδειξη Μουφτήδων από σώμα θρησκευτικών λειτουργών της μειονότητας και που θα εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή τους από τη μειονότητα», είπε ο πρωθυπουργός. 

«Έχουμε μπροστά μας δύσκολες μάχες αλλά είμαστε σαν τα ψάρια μέσα στο νερό. Μας στηρίζει ο λαός και όχι οι ολιγάρχες και τα μίντια. Δεν λογοδοτούμε στα τζάκια και στους τραπεζίτες, ανέφερε και τόνισε: Το 2015 κάναμε ένα βήμα πίσω αλλά δεν γίναμε τα τσιράκια της παλιάς εξουσίας». 

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «οι αυλοκόλακες του παλιού καθεστώτος είναι απέναντί μας, γιατί δεν υποκύψαμε και δεν εξομοιωθήκαμε μαζί τους. Τις επόμενες ημέρες θα φανεί ότι κάνουμε το δίκαιο πράξη» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.