X

Μητσοτάκης: εθνικές εκλογές αν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις 26 Μαΐου

Ο Πρόεδρος της ΝΔ αποκάλυψε μυστική συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Τι είπε για το αφορολόγητο, την 13η σύνταξη, την Ασφάλεια και το κλίμα στην πολιτική.

Ant1news

Με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για τις παροχές των τελευταίων ημερών και την φοροεπιδρομή των προηγούμενων χρόνων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες να αποδοκιμάσουν την Κυβέρνηση στις προσεχείς Ευρωεκλογές, λέγοντας ότι ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν την κάλπη πρέπει να οδηγήσει σε πρόωρες εθνικές εκλογές.

«Δεν έχουμε την ίδια οικονομική πολιτική με το ΣΥΡΙΖΑ. Εμάς μας ενδιαφέρει πρωτίστως πώς θα μεγαλώσουμε την πίτα. Τον ΣΥΡΙΖΑ τον ενδιαφέρει πρωτίστως πώς θα αναδιανείμει τη φτώχεια. Ο κύριος Τσίπρας ανακαλύπτει με μεγάλη καθυστέρηση κάποιες λίγες φοροαπαλλαγές, όταν έχει ήδη επιβάλει μέτρα ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ και έχει φτωχοποιήσει πλήρως τη μεσαία τάξη. Εάν πρόκειται οι Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν πραγματικά για το ποιος μπορεί να μεγαλώσει την οικονομία, ποιος μπορεί να μικρύνει τη φορολογική επιβάρυνση, ποιος μπορεί να ελαφρύνει τους πολίτες, είμαι απολύτως σίγουρος ότι οι πολίτες θα κάνουν την επιλογή να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές τη Νέα Δημοκρατία και όχι το ΣΥΡΙΖΑ. Με άλλα λόγια, θα προτιμήσουν το αυθεντικό προϊόν και όχι την αντιγραφή», είπε ξεκινώντας την διακαναλική συνέντευξη του ενόψει των Ευρωεκλογών.

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΝΔ, «έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα, το κάνω 3,5 χρόνια. Το μήνυμα για μια ισχυρή πολιτική αλλαγή το λαμβάνω από κάθε γωνιάς της Πατρίδας μας και δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία, ότι στις κάλπες της 26ης Μαΐου, ο ελληνικός λαός θα εκφραστεί, θα αποδοκιμάσει την κυβέρνηση και ταυτόχρονα θα επιβραβεύσει τη Νέα Δημοκρατία. Από εκεί και πέρα το έχω πει και το επαναλαμβάνω- ζητώ μια ευρεία, μια μεγάλη εκλογική νίκη. Ο κ. Τσίπρας ήταν αυτός που στη συζήτηση στη Βουλή ζήτησε όχι μόνο ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής, που ήταν αυτονόητο ότι θα την έπαιρνε. Ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης από τους Έλληνες πολίτες στην κάλπη της 26ης Μαΐου. Και του απάντησα βεβαίως και σηκώνω το γάντι. Θα είναι ψήφος αποδοκιμασίας του ΣΥΡΙΖΑ, ψήφος επιδοκιμασίας της Νέας Δημοκρατίας. Από τη στιγμή, λοιπόν, που ο κ. Τσίπρας έθεσε το πλαίσιο για την εκλογική αναμέτρηση, εφόσον ηττηθεί, όπως εκτιμώ ότι θα γίνει, το ίδιο βράδυ, δεν έχει πια κανένα άλλο περιθώριο. Πρέπει να πάει στο Ζάππειο, να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί εντός 4 εβδομάδων σε εθνικές εκλογές».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η 13 σύνταξη είναι προεκλογικό επίδομα. «Θα μπορούσε να το δώσει έξω από τα εκλογικά κέντρα με το ψηφοδέλτιο», δήλωσε αλλά ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ θα το υπερψηφίσει. Οποιαδήποτε βοήθεια είναι χρήσιμη, ακόμα και τα 500 ευρώ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να βοηθήσει μακροπρόθεσμα όσους έχουν ανάγκη, γιατί δεν παράγει ανάπτυξη, συμπλήρωσε. «Δεν θα ανεχτώ άλλη διαστρέβλωση των θέσεών μας από το ΣΥΡΙΖΑ. Το ζήτημα δεν είναι να κρατάμε ανθρώπους εξαρτημένους από επιδόματα. Δεν είναι μόνο οι συνταξιούχοι αυτοί που υποφέρουν. Είναι πρωτίστως οι μακροχρόνια άνεργοι».

Αναφορικά με το θέμα της Ασφάλειας ο επικεφαλής της ΝΔ σημείωσε ότι «το θέμα είναι ψηλά στην ατζέντα της ΝΔ, ο κος Τσίπρας αδιαφορεί. Το να αποκατασταθεί η ασφάλεια παντού είναι απόλυτη πολιτική προτεραιότητα. Δεσμεύομαι ότι εντός εξαμήνου όλοι οι αστυνομικοί θα έχουν αλεξίσφαιρα γιλέκα και εντός χρόνου θα προμηθευτούμε 1.000 αστυνομικά αυτοκίνητα, θα επαναφέρουμε την ομάδα ‘Δ’ και θα κάνουμε 1.500 προσλήψεις αστυνομικών».

Για την τροπολογία της ΝΔ για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου δήλωσε ότι πρέπει «όλοι μαζί» να πάμε στους εταίρους και να πούμε ότι η πολιτική αυτή είναι λάθος, όλα τα κόμματα. «Δεν έχει σημασία ποιος το είπε πρώτος. Εμείς δεν πρόκειται να εφαρμόσουμε τη μείωση του αφορολόγητου».
«Μπορώ να κάνω μια πολιτική αντιπαράθεση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, μπορώ να συζητήσω πολιτικά και ιδεολογικά». δήλωσε. «Με τον ΣΥΡΙΖΑ του κου Τσίπρα δεν υπάρχει καμία δυνατότητα συνεννόησης», συνέχισε. Εκτίμησε δε ότι το πακέτο Τσίπρα δεν έχει την αποδοχή όλου του οικονομικού επιτελείου. «Που είναι ο κος Χουλιαράκης;», αναρωτήθηκε.  

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι υπόλογος για την κακή συμφωνία των Πρεσπών», δήλωσε. «Θα προστατεύσουμε το brand «Μακεδονία» και όλες τις επιχειρήσεις που σήμερα είναι ξεκρέμαστες».

 

Την συζήτηση για τις ελίτ την προωθεί η ακροδεξιά, εκτίμησε. Τα διλλήματα δεν είναι για τους «πολλούς» και τις «ελίτ». Είναι αν θέλει κανείς ανάπτυξη ή να αναδιανέμει την μιζέρια, αυτό είναι το πραγματικά διλλήματα. Το πρόγραμμά μας απευθύνεται στους πολλούς. Το να φτιάξουμε ένα πρότυπο σχολείο σε κάθε περιφερειακή ενότητα είναι κάτι που αφορά τους πολλούς. Το να αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό με ρυθμό διπλάσιο από ΑΕΠ είναι κάτι που αφορά τους πολλούς. «Υπάρχει ζήτημα πολιτικής υποκρισίας. Ο Αλ. Τσίπρας έκανε καριέρα καταγγέλλοντας τις ελίτ. Επέλεξε να πάει μυστικά σε κότερο. Ηρθε στην εξουσία πάνω σε καρότσα τρακτέρ και φεύγει φιλοξενούμενος σε κότερα».

«Είχα ηθική υποχρέωση να καταθέσω πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη. Δεν είχα αμφιβολία ότι η κυβέρνηση θα τη μετέτρεπε σε ψήφο εμπιστοσύνης και θα κέρδιζε. Εχετε καμία αμφιβολία ότι ο κος Θεοχαρόπουλος θα καταψήφιζε την κυβέρνηση μόλις έγινε υπουργός;», απάντησε σε σχετική ερώτηση. «Θέλαμε να αναδείξουμε το ύφος και το ήθος της κυβέρνησης. Αν κάτι μάθαμε είναι ότι ο κ. Τσίπρας έβγαλε από μέσα του τον Πολάκη που επιμελώς έκρυβε».

«Εκατσα και ξαναείδα τη συζήτηση στη Βουλή», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Στην πρωτολογία μου άσκησα σκληρή πολιτική κριτική στον κο Τσίπρα. Το που κάνει διακοπές ένας πρωθυπουργός είναι πολιτικό ζήτημα και η ΝΔ όφειλε να το αναδείξει. Στην δευτερολογία δέχτηκα χυδαία επίθεση και απάντησα με ευπρέπεια κάνοντας μια παρατήρηση για το τι έκανε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού τα χρόνια της δικτατορίας. Πρέπει να αφήσουμε τους πατεράδες μας έξω από αυτή την ιστορία. Δεν έχει ευθύνη ο κος Τσίπρας για το τι έκανε ο πατέρας του. Καμία πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη, αλλά θα ήθελα αυτή η συζήτηση να είναι μια εξαίρεση».

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε μυστική συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο, όπως ανέφερε, ζήτησε απο τον Πρωθυπουργό να διεξαχθεί σε ήρεμους τόνους η προεκλογική αντιπαράθεση. Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έχει σημασία τι απάντησε, καθώς οι εξελίξεις μιλούν απο μόνες τους.

 

Οι δικαστικές αποφάσεις θα γίνουν σεβαστές, ξεκαθάρισε αναφορικά με τα αναδρομικά. Η κυβέρνηση έπρεπε να κρατήσει χρήματα για να καλύψει τις δικαστικές αποφάσεις που έρχονται. «Θα τις σεβαστούμε τις δικαστικές αποφάσεις και θα τις υλοποιήσουμε πάντα στο πλαίσιο των δεσμεύσεων για τα πλεονάσματα που έχουμε».

«Δεν θέλω να είμαστε άλλη μια κυβέρνηση, θέλω να είμαστε μια άλλη κυβέρνηση», τόνισε σημειώνοντας ότι θα προσπαθήσει να μιλήσει για τους νέους αλλά και να δικαιώσει τους πολίτες που θα ψηφίζουν τη ΝΔ με «μισή καρδιά».

Σε ότι αφορά την Τουρκία τόνισε ότι θα επιστρατευτούν όλες οι δυνάμεις. Αν πρέπει να υπάρξει κλιμάκωση με την Αγκυρα σε ότι αφορά με τις κυρώσεις, αυτό θα πρέπει να γίνει. Πρέπει να υπάρχει διάθεση από την πλευρά της Τουρκίας για να γίνει διάλογος, χρειάζεται όμως αλλαγή πολιτικής απέναντι στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Δύση. «Πρέπει να σταματήσει αυτή η πολιτική που παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα».

Σε ότι αφορά τη ΔΕΗ τόνισε ότι είναι «στα όρια της χρεοκοπίας» αλλά η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα. «Εχουμε την πολιτική να απενεργοποιήσουμε αυτή την βραδυφλεγή βόμβα». Εχει κατατεθεί επιχειρηματικό σχέδιο εδώ και ένα χρόνο και δεν έχει γίνει τίποτα από τη διοίκηση, κατήγγειλε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με κατηγορεί ότι είμαι κατά του 8ωρου. Εγώ αυτό που κάνω είναι να αναγνωρίζω ότι με την εξέλιξη της τεχνολογίας αλλάζουν και οι συνθήκες εργασίας και το κράτος θα πρέπει να εξασφαλίζει το θεσμικό πλαίσιο, σημείωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Μερικές φορές το να δώσουμε σε μια γυναίκα τη δυνατότητα να δουλέψει από το σπίτι είναι καλό. Όταν μια εταιρεία συμφωνεί με τους εργαζόμενους να πάει από 5μερο σε 7ημερο με καλύτερες απολαβές δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να αναγνωρίζουμε ότι τα πράγματα αλλάζουν», υποστήριξε.