X

Μήνυση Γεωργιάδη σε Μανιό

Άγρια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Ant1news

Μαλλιά κουβάρια έγιναν στη Βουλή Άδωνις Γεωργιάδης και Νίκος Μανιός που αποκάλεσε ούτε λίγο ούτε πολύ τον αντιπρόεδρο της ΝΔ «χουντικό». Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απείλησε με μήνυση τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφορμή στάθηκε η σφοδρή κριτική του κ. Γεωργιάδη στην κυβέρνηση για τη 13η σύνταξη, καταλογίζοντας υποκρισία.

«Είναι πολύ θλιβερό να έρχομαι σε αυτό το ιερό βήμα μετά τον κ. Γεωργιάδη. Επικαλείται ο κ. Γεωργιάδης τι ψηφίζει ο λαός, ψηφίζοντας τη ΝΔ. Όταν ψηφίζει ο λαός τη ΝΔ, δεν ψηφίζει υμνητές της χούντας. Και είναι θλιβερό γιατί είχα την τύχη να παλέψω ενάντια στη χούντα», είπε ο κ. Μανιός, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη.

«Μετά τη συζήτηση της περασμένης εβδομάδας για την χούντα και το χουντικό παρελθόν θα περίμενα όλα αυτά να τα αφήσετε στην άκρη», απάντησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ  και πρόσθεσε: «Αύριο θα υποβάλλω μήνυση για αυτά που είπατε για ηθική μου συγκρότηση, και εσείς μην έρθετε εδώ να ζητήσετε να μην αρθεί η ασυλία σας». Ο κ. Γεωργιάδης ανεβάζοντας κι άλλο τους τόνους, είπε: «Ειδικά εσείς κ. Μανιέ που στηρίζατε μέχρι πρόσφατα και τον Πάνο Καμμένο. Ο κ. Καμμένος σας αποκαλεί στο βιβλίο του τρομοκράτη και εσείς τον στηρίζατε».

Σε ότι αφορά στην κριτική του κ. Μανιού για την κάλυψη των ανασφάλιστων επί υπουργίας Γεωργιάδη, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τον προκάλεσε να φέρει  επί της δική του θητείας, μετά το νόμο του, μια βεβαίωση στην εφορία ενός ασθενούς. «Με δική μου εντολή κανένα νοσοκομείο δεν χρέωνε ασθενή. Λέτε ψέματα», είπε.

«Δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σας», επιχείρησε να ρίξει τους τόνους ο Νίκος Μανιός.