X

Γεννηματά: Τσίπρας-Μητσοτάκης είναι οι δύο όψεις της συντήρησης

Σφοδρή επίθεση τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τη ΝΔ εξαπέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής από το βήμα της Βουλής.

Ant1news

Ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής και επίσπευση των εθνικών εκλογών ζήτησε η Φώφη Γεννηματά, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τη ΝΔ με στόχο να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του κόμματός της.

Η Φώφη Γεννηματά παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις που εντάσσεται η τροπολογία για τη 13η σύνταξη και τη μείωση του ΦΠΑ, χαρακτήρισε τους κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη τις δύο όψεις της συντήρησης και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι πολίτες όλο και περισσότερο γυρίζουν την πλάτη στην λάσπη και την κοκορομαχία.

«Ζητάμε από τους πολίτες να δώσουν ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής τώρα. Να σηματοδοτήσουν την προοδευτική αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος. Οι παλαιότεροι γνωρίζουν ότι έζησαν καλύτερα με το ΠΑΣΟΚ. Τώρα πρέπει και η νέα γενιά να ζήσει καλύτερα με το Κίνημα Αλλαγής», είπε και πρόσθεσε: «Και αμέσως μετά να πάμε σε εθνικές εκλογές. Γιατί διστάζετε κ. Τσίπρα;  Φοβάστε; Μας είπατε ότι ούτε μία στο εκατομμύριο δεν υπάρχει περίπτωση να τις χάσετε. Φαίνεται ότι περιμένετε να κάνει ο Χριστός το Θαύμα του, γι’ αυτό τον επικαλεστήκατε πρόσφατα».

Η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε προεκλογικές παροχές και δώρα τα μέτρα που έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση επειδή βλέπει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σε ελεύθερη πτώση. «Γνωρίζουν όλοι ότι με τα δικά σας μέτρα αφαιρέσατε όχι την 13η σύνταξη, αλλά την 12η , τους παίρνετε μια σύνταξη το χρόνο» είπε ενώ και για το ΦΠΑ υπενθύμισε όλοι θυμούνται ότι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που τον αύξησε.

Επιτέθηκε και στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις δηλώσεις τους στα εργασιακά και την υγεία και σημείωσε πως όσο κι αν αγωνίζεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  να «κρύψει» την πολιτική του, πίσω από συγκρούσεις και δήθεν μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, η αλήθεια φαίνεται. Και με αυτογκόλ».

Επανέφερε δε, την πρόταση για μέτρα ανακούφισης που αφορούν:

  • Την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου.
  • Πρόγραμμα στήριξης για  πέντε χρόνια των νέων που ξεκινούν δική τους επαγγελματική δραστηριότητα με απαλλαγή από φόρους και εισφορές,
  • Tα φορολογικά κίνητρα για τις προσλήψεις νέων ανέργων στον ιδιωτικό τομέα,
  • πρόγραμμα ενίσχυσης των νέων ζευγαριών για τρία χρόνια, για κάθε νέο παιδί που γεννιέται,
  • κατώτερη σύνταξη στα 500 ευρώ για τον μεμονωμένο συνταξιούχο και 700 για το ζευγάρι,
  • μείωση του κόστους παραγωγής για τους αγρότες και επιστροφή του φορολογικού συντελεστή στο 13%.