X

Αποφασισμένη η Κυβέρνηση για επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο

«Βγήκαν μαχαίρια» ανάμεσα σε Αναγνωστοπούλου και Κουμουτσάκο, για τον χρονικό ορίζοντα που θα νομοθετηθεί η απόφαση.

Ant1news

Στην έμμεση παραδοχή ότι η κυβέρνηση προτίθεται να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια, προέβη στη Βουλή η Σία Αναγνωστοπούλου. 

Η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών απαντώντας στον αρμόδιο τομεάρχη Εξωτερικών Υποθέσεων της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε αποφάσεις που αφορούν εθνικά θέματα, τώρα που βρίσκεται σε φάση αποδρομής, υποστήριξε ότι κάθε κυβέρνηση νομοθετεί μέχρι και την τελευταία στιγμή.

«Κάθε κυβέρνηση ακόμα και την τελευταία στιγμή για θέματα εθνικής σημασίας έχει ευθύνη και ισχύ να νομοθετεί αυτό που ο λαός του έχει δώσει εντολή. Έχετε ενημερωθεί πολλές φορές και στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο», ανέφερε η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών στο πλαίσιο συζήτησης για την κύρωση δύο συμβάσεων με τη Βόρεια Μακεδονία.

«Να μην προχωρήσει η χώρα; Θεωρείται μειωμένης εθνικής ευθύνης η χώρα; Ελπίζω να μην εννοείτε για πράγματα για τα οποία έχετε ενημερωθεί στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής. Να μην προχωρήσει η χώρα στην επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο. Ειδικά όταν έχει συνομιλήσει και τα έχει βρει με τους γείτονες με τους οποίους αφορά το θέμα», ήταν το ερώτημα που απηύθυνε στον κ. Κουμουτσάκο.

Σε ότι αφορά τις δύο συμβάσεις με τη Βόρεια Μακεδονία, η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών γνωστοποίησε ότι αύριο Πέμπτη 16 Μαΐου θα συνεδριάσουν στη Θεσσαλονίκη οι επιτροπές για την εξέταση του ζητήματος των εμπορικών σημάτων.