X

Ξεκάθαρο προβάδισμα Ζαγοράκη έναντι του Αμυρά για την έδρα στην Ευρωβουλή

Τέσσερις μέρες μετά την εκλογική διαδικασία κι ακόμη απέχουμε πολύ από τα οριστικά αποτελέσματα της σταυροδοσίας. Πως διαμορφώνονται τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Ant1news

Παρότι βρισκόμαστε στην τέταρτη μέρα μετά τις εκλογές της Κυριακής, ακόμη δεν έχουμε τα αποτελέσματα για τις Ευρωεκλογές στο 100% και πολύ περισσότερο η καταμέτρηση για τους υποψήφιους βρίσκεται μόλις στο 67%.

Κι αν για τα ποσοστά των κομμάτων δεν περιμένουμε καμμιά αλλαγή και το θρίλερ με την έδρα του ΜεΡΑ25 που κατέληξε τελικά στη ΝΔ, δεν μπορεί να αλλάξει στα 60 εκλογικά τμήματα που απομένουν, δεν ισχύει το ίδιο για τους υποψηφίους.

Ενώ αρχικά στην όγδοη θέση του ψηφοδελτίου της ΝΔ βρέθηκε ο Γιώργος Αμυράς, ο Θοδωρής Ζαγοράκης τον ξεπέρασε στη συνέχεια έστω και οριακά, αλλά τελικά ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και νυν Ευρωβουλευτής, φαίνεται πως κερδίζει την έδρα καθώς η διαφορά μεταξύ τους διευρύνεται συνεχώς.

Έτσι λοιπόν, το πρωί της Πέμπτης, με καταμετρημένους τους σταυρούς προτίμησης σε 15.991 από τα 22.675 εκλογικά τμήματα, δηλαδή σε ποσοστό 70,52%, ο Θοδωρής Ζαγοράκης έχει λάβει 136.499 σταυρούς, έναντι 126.879 του Γιώργος Αμυρά, μια διαφορά λίγο κάτω από τους 10.000 σταυρούς, που δίνει σαφέστατο προβάδισμα στον Θοδωρή Ζαγοράκη.