X

Συστάσεις Τασούλα στον Δημήτρη Μαρκόπουλο και σε υπουργούς

Οι κινήσεις του ΠτΒ για το “αίμα στα Εξάρχεια”. Προειδοποίηση και σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Πότε αρχίζει “Η ώρα του Πρωθυπουργού”.

Ant1news

Συστάσεις στον βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Μαρκόπουλο για τις δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλοκαίρι Μαζί» απηύθυνε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Μετά και την επιστολή διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Τασούλας σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ανέφερε πως ο κ. Μαρκόπουλος δεν θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας, τονίζοντας ότι του ζητήθηκε να μην «δίνονται αφορμές για δηλώσεις που μπορούν να παρερμηνευθούν». Έκανε δε, γνωστό πως ανάλογες συστάσεις έγιναν και σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο δεν θέλησε να κατονομάσει, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία προσώπων που συνόδευε στη Βουλή, στους αστυνομικούς του Κοινοβουλίου.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα εργασιών της Βουλής κι όπως έγινε γνωστό στις 20 Σεπτεμβρίου ξεκινά στην Ολομέλεια η «ώρα του πρωθυπουργού», ενώ θα επιχειρηθεί να μπει ένα τέλος στους υπουργούς που αποφεύγουν “όπως ο διάολος το λιβάνι” τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Από εδώ και στο εξής δεν θα γίνεται δεκτή η δικαιολογία που προβάλλουν οι περισσότεροι υπουργοί περί «φόρτου εργασίας» και πως μόνη αιτιολογία που θα γίνεται αποδεκτή θα είναι απουσία στο εξωτερικό. Κυρώσεις δεν μπορούν να υπάρξουν, ωστόσο, θα δίνεται μια ευκαιρία στους υπουργούς να προσέλθουν μέσα στις επόμενες συνεδριάσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Σε ότι αφορά στην «ώρα του πρωθυπουργού» μέχρι στιγμής, όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, έχουν κατατεθεί δύο επίκαιρες ερωτήσεις προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου για τη ΔΕΗ και μια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση για την ΕΥΠ.

Ο κ. Τασούλας ενημέρωσε ακόμη, ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει στην αρμόδια Επιτροπή η συζήτηση για την Συνταγματική Αναθεώρηση, προκειμένου μέσα στο Νοέμβριο να πραγματοποιηθεί η μια και μοναδική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για τα 39 υπό αναθεώρηση άρθρα. Εξ αυτών τα 33 κρίθηκαν αναθεωρητέα από την προηγούμενη προτείνουσα Βουλή με 151 ψήφους και απαιτούν 180 στην παρούσα, ενώ τα υπόλοιπα 6 θα χρειαστούν 151 ψήφους.