X

Κόντρα στη Βουλή για καταγγελία φοιτήτριας εναντίον αστυνομικών

“Άναψαν τα αίματα”. Σκουρλέτης και Τσακαλώτος εναντίον Μπουκώρου και Μπογδάνου…

Ant1news

   

“Κόκκινο” χτύπησε η αντιπαράθεση στη Βουλή μετά την καταγγελία του Πάνου Σκουρλέτη ότι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια προληπτικού ελέγχου στην Πατησίων ζήτησαν από μια νεαρή κοπέλα να κατεβάσει το παντελόνι της. 

«Σταματήστε να στοχοποιείτε τη νεολαία, ποιος δίνει το δικαίωμα στην ελληνική αστυνομία να στοχοποιεί τη νεολαία;», είπε ο κ. Σκουρλέτης και έκανε λόγο για ολισθηρό και αυταρχικό κατήφορο που είναι επικίνδυνος. «Δεν είναι δυνατόν να δίνετε τέτοια δικαιώματα σε κάποιους στην ελληνική αστυνομία, να συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο, να τραβάτε από το αυτί τους μαθητές μέσα από τους κινηματογράφους επειδή βλέπουν την ταινία Τζόκερ, να μπαίνετε στα κέντρα διασκέδασης με προτεταμένα τα όπλα, δεν είναι δυνατόν να ταπεινώνετε και να εξευτελίζετε νέους ανθρώπους», συνέχισε. 

Στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χρ. Μπουκώρος που κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για προσπάθεια δημιουργίας κλίματος στοχοποίησης της νεολαίας από την αστυνομία. «Δεν ξέρω αν και κατά πόσο ευσταθεί το περιστατικό! Θα ήθελα να καλέσω τον ΣΥΡΙΖΑ να πάψει να στοχοποιεί την αστυνομία και να μη δημιουργεί εντυπώσεις ότι υπάρχει αυταρχικό κράτος υιοθετώντας fake news. Το να σέβεσαι το κράτος και τους θεσμούς δεν είναι παρανομία αλλά κανονικότητα», είπε, προκαλώντας την αντίδραση του Ευκλείδη Τσακαλώτου. 

«Τι μας είπαν μετά τις καταγγελίες του κ. Σκουρλέτη; Ότι όλα εξετάζονται υπηρεσιακώς και να μη χτυπάμε αστυνομία. Μετά τη παρέμβαση αυτή νεολαία μας έχει μεγάλη ανακούφιση ξέροντας ότι είμαστε στη γη του Κάφκα, ότι κάποια στιγμή όλα θα εξεταστούν αλλά υπάρχει λευκή επιταγή στην αστυνομία ενάντια στη νεολαία», είπε ο πρώην υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Μου μυρίζει βιωματικό ποστ και fake news. Προτείνω να κάνω εγώ τη κοινοβουλευτική αναφορά και να κινήσουμε εμείς την πειθαρχική δίωξη», σχολίασε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.