X

Καμμένος στον ΑΝΤ1 για Ίμια: είμαι πεπεισμένος ότι το ελικόπτερο χτυπήθηκε από πυρά

Αποκαλύψεις για τη νύχτα του 1996 στα Ίμια έκανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή "Ενώπιος Ενωπίω".

Ant1news

Αποκαλύψεις για τη μαύρη νύχτα της κρίσης των Ιμίων έκανε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Ενώπιος Ενωπίω» και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο Πάνος Καμμένος.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας τόνισε ότι όταν ανέλαβε τα ηνία του υπουργείου έψαξε να βρει αν το ελικόπτερο βλήθηκε από τουρκικά πυρά, υποστηρίζοντας πως «η τότε ηγεσία είχε φροντίσει να εξαφανίσει τα στοιχεία».

«Είμαι πεπεισμένος ότι δέχθηκαν πυρά», συμπλήρωσε και επισήμανε: «Θα σας πω, όμως, κάτι συγκλονιστικό, διότι ήρωες είναι αυτοί που πέφτουν στο καθήκον. Άκουσα με μεγάλη προσοχή τις συνομιλίες που είχαν. Όταν ανέφεραν στη φρεγάτα μας και στο κέντρο επιχειρήσεων ότι είχαν πρόβλημα με το ελικόπτερο, τους πρότειναν οι Τούρκοι που υπέκλεπταν τη συνομιλία από την τουρκική φρεγάτα να προσνηωθούν στην τουρκική φρεγάτα και αρνήθηκαν. Αποφάσισαν να πέσουν. Ο Βλαχάκος, ο Καραθανάσης και ο Γιαλοψός. Μάλιστα, του έδωσε άδεια και η ελληνική πλευρά να προσνηωθεί στην τουρκική φρεγάτα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ποτέ δεν ήταν γκρίζα ζώνη τα Ίμια. Ούτε θα είναι. Όταν πηγαίνει εκεί ο υπουργός Άμυνας και καταθέτει στεφάνι εκεί ακριβώς που έπεσαν οι ήρωες, είναι επίδειξη σημαίας. Τι σημαίες δεν τις παίρνει ο αέρας. Πήγαινα με το ελικόπτερο ακριβώς πάνω από τα Ίμια. Τα δύο τελευταία χρόνια δεν έγινε κατάθεση στεφάνων εκεί που έπεσαν οι ήρωες» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.