X

Σάμπα στο Μαρακαΐμπο!

Η Βραζιλία επικράτησε της Αργεντινής με σκορ 3-0 στον τελικό του Κόπα Αμέρικα και στέφθηκε βασίλισσα της Λατινικής Αμερικής για 8η φορά στην ιστορία της.

Ant1news

Η Βραζιλία επικράτησε της Αργεντινής με σκορ 3-0 στον τελικό του Κόπα Αμέρικα και στέφθηκε βασίλισσα της Λατινικής Αμερικής για 8η φορά στην ιστορία της.

Μπορεί η Σελεσάο να ήταν το αουτσάιντερ στον τελικό απέναντι στη "μισητή" αντίπαλο, όπως οι παίκτες του Κάρλος Ντούνγκα δεν είχαν κανένα πρόβλημα, ακόμη και χωρίς τους Κακά και Ροναλντίνιο, να αποδείξουν ότι αυτοί είναι οι αδιαφιλονίκητα καλύτερη στην "ήπειρο της μπάλας".

Η… σάμπα ξεκίνησε από νωρίς. Ο Ζούλιο Μπαπτίστα με έξοχο σουτ άνοιξε το σκορ στο 4ο λεπτό, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε αυτός που έστειλε τη μπάλα στο βραζιλιάνικο δοκάρι.

Η αμυντική διάταξη της ομάδας του Ντούνγκα βοήθησε ώστε να εξουδετερωθεί ο κίνδυνος που άκουγε στο όνομα Λιονέλ Μέσι, όπως και οποιοδήποτε άλλο ατού που μπορούσε να επινοήσει ο Αλφιο Μπαζίλε. Η αναγκαστική αντικατάσταση του Ελάνο στο 33ο λεπτό με τον Ντάνιελ Αλβες ίσως να απογοήτευσε κάποιους, όπως οι γνώμες μάλλον άλλαξαν, όταν στο 40ό λεπτό ο τελευταίος έκανε τη σέντρα στην αργεντίνικη περιοχή και ο Φαμπιάν Αγιάλα με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Το 2-0 ήταν γεγονός και βάσει της εικόνας του παιχνιδιού η Αργεντινή πολύ δύσκολα θα επανέκαμπτε. Αντίθετα, η Βραζιλία έδειχνε να εδραιώνει όλο και περισσότερο την κυριαρχία της, εξουδετερώνοντας όλους τους "πυλώνες" του αργεντίνικου παιχνιδιού.

Όταν δε ο Ντάνιελ Αλβες δέχθηκε την εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Βάγκνερ Λοβ και έγραψε στο 69 το 3-0, πλέον είχε μπει ταφόπλακα σε κάθε ελπίδα της Αργεντινής. Το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν οι παίκτες του Μπαζίλε ήταν ένα γκολ του Μέσι, το οποίο, όμως, ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Οι συνθέσεις

Βραζιλία: Ντόνι, Μάικον, Ζουάν, Αλεξ, Ζιλμπέρτο, Μινέιρο, Ζοσουέ, Ελάνο (33 Αλβες), Ζούλιο Μπαπτίστα, Ρομπίνιο (90 Ντιέγκο), Λοβ (89 Φερνάντο)
Αργεντινή: Αμποντσαντσιέρι, Ζανέτι, Αγιάλα, Γκ. Μιλίτο, Χάιντσε, Μασεράνο, Βερόν (67 Γκονζάλες), Καμπιάσο (59 Αϊμάρ), Ρικέλμε, Μέσι, Τέβες