X

Πυροβολισμοί σε ποδοσφαιρικό αγώνα στο Μεξικό

Πανικό προκάλεσαν σε χιλιάδες κόσμο δεκάδες πυροβολισμοί που έπεσαν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού Μορέλια-Σάντος Λαγούνα για την πρώτη κατηγορία του μεξικανικού πρωταθλήματος. Το ρολόι έδειχνε το 40ο λεπτό στο γήπεδο της πόλης Τορεόν, όταν οι 20 χιλιάδες φίλαθλοι και οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι, προκειμένου να σωθούν από τις σφαίρες, που περνούσαν από πάνω τους ανεξέλεγκτες.

Ant1news

Πανικό προκάλεσαν σε χιλιάδες κόσμο δεκάδες πυροβολισμοί που έπεσαν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού Μορέλια-Σάντος Λαγούνα για την πρώτη κατηγορία του μεξικανικού πρωταθλήματος.

Το ρολόι έδειχνε το 40ο λεπτό στο γήπεδο της πόλης Τορεόν, όταν οι 20 χιλιάδες φίλαθλοι και οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι, προκειμένου να σωθούν από τις σφαίρες, που περνούσαν από πάνω τους ανεξέλεγκτες.

Οι δραματικές εικόνες από το γήπεδο Νουέβο Κορόνα έκαναν το γύρο του κόσμου, με τους ποδοσφαιριστές να τρέχουν στα αποδυτήρια, μαζί με τους προπονητές και τους διαιτητές, ενώ οι φίλαθλοι προσπαθούσαν να βρουν κάθε πιθανή κρυψώνα για να καλυφθούν οι ίδιοι, αλλά και τα παιδιά τους, που έκλαιγαν από το φόβο.

Μπορεί οι αστυνομικοί να μπήκαν μέσα στις εξέδρες με όπλα, όμως οι συμπλοκές, που προκάλεσαν τον πανικό έγιναν έξω από το γήπεδο. Συγκεκριμένα, οι επιβαίνοντες σε τρία φορτηγά όχι μόνο δε σταμάτησαν σε μπλόκο των δυνάμεων καταστολής, αλλά άνοιξαν και πυρ εναντίον τους. Αυτό είχε ως συνέπεια, την ανταλλαγή πυροβολισμών, που προκάλεσε τον ελαφρύ τραυματισμό ενός αστυνομικού, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε δεκάδες επιχειρήσεις.

Οι συμπλοκές φαίνεται πως σχετίζονται με τον πόλεμο για τα καρτέλ των ναρκωτικών. Ευτυχώς όμως για όσους βρίσκονταν στο γήπεδο, οι σφαίρες δεν πέτυχαν κανέναν κι έτσι αν εξαιρέσει κανείς το σοκ και τον πανικό, όλοι έφυγαν σώοι και αβλαβείς.