X

Απόλυτο αφεντικό η Μάντσεστερ Σίτι

Ως τη χειρότερη στιγμή της ποδοσφαιρικής και προπονητικής καριέρας του χαρακτήρισε ο Σερ Άλεξ Φέρκγιουσον τη συντριβή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 6-1 από τη Μάντσεστερ Σίτι. Στην Αγγλία, εκτός από τη νίκη της Σίτι στο ντέρμπι του Μάντσεστερ, ξεχώρισε και η επικράτηση της Κιου Πι Αρ με 1-0 επί της Τσέλσι με το πέναλτι του Χέλγκουσον. Οι μπλε του Βίλας Μπόας τελείωσαν το παιχνίδι με 9 παίκτες λόγω της αυστηρής αποβολής του Μποσίνγκου και της δίκαιης του Ντρογκμπά. Στην Ισπανία, την πλάτη της Λεβάντε βλέπουν η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Ant1news

Ως τη χειρότερη στιγμή της ποδοσφαιρικής και προπονητικής καριέρας του χαρακτήρισε ο Σερ Άλεξ Φέρκγιουσον τη συντριβή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 6-1 από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Σκωτσέζος τεχνικός θεωρείται ο πλέον πετυχημένος στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου έχοντας οδηγήσει τη Γιουνάιτεντ στη κατάκτηση αμέτρητων τίτλων εντός κι εκτός συνόρων. Την Κυριακή όμως είδε την ομάδα του να βρίσκεται στο έλεος ενός αντιπάλου που αμφισβητεί ευθέως πια την κυριαρχία της Γιουνάιτεντ όχι μόνο στη πόλη του Μάντστεστερ αλλά γενικότερα στην Πρέμιερ Λιγκ.

Η απογοήτευση του Φέργκιουσον είναι απολύτως δικαιολογημένη από τη στιγμή που αυτή ήταν η πιο βαριά ήττα της καριέρας του, ενώ για τη Γιουνάιτεντ ήταν μια επανάληψη του εφιαλτικού 1-6 με το οποίο είχε ηττηθεί από τη Σίτι και το 1926.

Το 6-1 έδωσε στη Σίτι μια διαφορά πέντε βαθμών στην κορυφή της βαθμολογίας και μαζί τον τίτλο του πρώτου φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στην Αγγλία, εκτός από τη νίκη της Σίτι στο ντέρμπι του Μάντσεστερ, ξεχώρισε και η επικράτηση της Κιου Πι Αρ με 1-0 επί της Τσέλσι με το πέναλτι του Χέλγκουσον. Οι μπλε του Βίλας Μπόας τελείωσαν το παιχνίδι με 9 παίκτες λόγω της αυστηρής αποβολής του Μποσίνγκου και της δίκαιης του Ντρογκμπά.

Από τη μεριά της, η Λίβερπουλ έχασε μια σημαντική ευκαιρία να αναρριχηθεί στη βαθμολογία, παραχωρώντας ισοπαλία 1-1 στη νεοφώτιστη Νόριτς στο «Ανφιλντ». Αντιθέτως, η Νιούκαστλ συνέχισε την αήττητη πορεία της αντιμετωπίζοντας νικηφόρα, με 1-0, τη Γουίγκαν.

Στην Ισπανία, την πλάτη της Λεβάντε βλέπουν η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα στο ισπανικό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Ιγκνάσιο Μαρτίνες πέτυχε την έκτη σερί νίκη της στην πριμέρα ντιβιζιόν, με 3-0 επί της Βιγιαρεάλ στο Ελ Μαδριγάλ, χάρη σε δύο γκολ του Χουανλού και ένα του Κονέ.

Απίστευτη ανατροπή για τη Μίλαν στην Ιταλία. Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-0 από τη Λέτσε χάρη στην κεφαλιά του Τζιακομάτσι, το πέναλτι του Όντο και το σουτ του Γκροσμίλερ, κατάφερε στο δεύτερο ημίχρονο να γυρίσει το παιχνίδι. Ο Μπόατενγκ έκανε το 3-1 με σουτ μέσα από την περιοχή στο 48, σημείωσε το 3-2 με σουτ έξω από την περιοχή επτά λεπτά αργότερα και πλήγωσε και τρίτη φορά την εστία του Μπενάσι στο 63, ισοφαρίζοντας τη Λέτσε μέσα σε 15 λεπτά. Την επική ανατροπή για τους ροσονέρι ολοκλήρωσε στο 83ο λεπτό με κεφαλιά ο Γέπες, διαμορφώνοντας το τελικό Λέτσε-Μίλαν 3-4.

Φωτιά στην κορυφή του γερμανικού πρωταθλήματος έβαλε το Ανόβερο, επικρατώντας 2-1 της Μπάγερν Μονάχου. Ο Αμπντελαουέ με πέναλτι άνοιξε το σκορ και ο Πάντερ με τη βοήθεια Λουίς Γκουστάβο, διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων.ι Η Μπάγερν, που έχει πλέον μόνο 3 βαθμούς διαφορά από τη Ντόρμουντ, μείωσε με τον Αλάμπα.

Στη Γαλλία, η Μαρσέιγ, με τέρματα του Αγιού, πέτυχε εύκολη νίκη με 2-0 επί της Αζαξιό, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής. Εύκολη νίκη είχε και η Μονπελιέ, η οποία με 3-1 επί της Καέν έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας την Παρί Σεν Ζερμέν. Πικρή ισοπαλία με 1-1 πέτυχε η Μπορντό απέναντι στην Μπρεστ, η Σεντ Ετιέν επικράτησε 1-0 της Βαλανσιέν, ενώ Λοριάν και Τουλούζ έμειναν στο 0-0.