X

Γαλλία: Με απεργία απειλούν οι ποδοσφαιρικές ομάδες

«Κίτρινη κάρτα» βγάζουν στην κυβέρνηση Ολάντ οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της Γαλλίας, απειλώντας με απεργιακές κινητοποιήσεις στην περίπτωση που επιβληθεί ο «σούπερ-φόρος» του 75%

Ant1news

Οι ποδοσφαιρικές ομάδες της 1ης και 2ης Κατηγορίας στη Γαλλία απειλούν με απεργία μέσα στο Νοέμβριο, διαμαρτυρόμενες για τα σχέδια που προωθεί η κυβέρνηση για τον αποκαλούμενο «σούπερ-φόρο» στα υψηλά εισοδήματα.

Η κυβέρνηση Ολάντ σκοπεύει να επιβάλει φορολογία 75% σε όσους έχουν εισόδημα άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Αυτό, όμως, θα λειτουργούσε αποτρεπτικά για μεγάλους σταρ (όπως π.χ. ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς) να αγωνιστούν στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Ο πρόεδρος της γαλλικής λίγκας, Ζαν-Πιερ Λουβέλ, ανακοίνωσε ότι λόγω της απεργίας δε θα γίνουν αγώνες στις δύο πρώτες κατηγορίες την περίοδο 29 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου.

Η Παρί Σεν Ζερμέν θα είναι ο σύλλογος που θα πληρώσει τα περισσότερα χρήματα στην περίπτωση που υιοθετηθεί ο «σούπερ-φόρος». Από την άλλη, η Μονακό δεν ανησυχεί, καθώς η ομάδα του πριγκιπάτου δεν υπόκειται στη γαλλική νομοθεσία.

Ο φόρος 75% στα υψηλά εισοδήματα θα συζητηθεί στη βουλή τις επόμενες ημέρες, ενώ ο Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα έχει διαβουλεύσεις με εκπροσώπους της γαλλικής λίγκας την ερχόμενη εβδομάδα.