X

Μεγάλη νικήτρια στο «El Clasico» η Μπαρτσελόνα

Με δύο γκολ από τους Νεϊμάρ και Σάντσες, η Μπαρτσελόνα πήρε το «El Clasico», επικρατώντας με 2-1 της Ρεάλ Μαδρίτης στο «Καμπ Νου».

Ant1news

Η Μπαρτσελόνα αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι με την Ρεάλ Μαδρίτης στο «Καμπ Νου». Οι «μπλαουγκράνα» νίκησαν με 2-1 την «βασίλισσα» στη Βαρκελώνη και άνοιξαν τη διαφορά τους στους έξι βαθμούς από τους Μαδριλένους στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Τάτα Μαρτίνο προηγήθηκε με τον Νεϊμάρ στο 19ο λεπτό, ενώ ο Σάντσες διπλασίασε τα τέρματα της Μπαρτσελόνα με ένα εξαιρετικό γκολ στο 78ο λεπτό. Η Ρεάλ Μαδρίτης, που είχε και δοκάρι με τον Μπενζεμά στο 72΄, το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 2-1 στις καθυστερήσεις του αγώνα (90+1΄) με τον Χεσέ.

Τη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο έκανε ο Νεϊμάρ, που φρόντισε να βάλει την υπογραφή του στην παρθενική του συμμετοχή σε Clasico. Στο 19' ο Βραζιλιάνος μετά από πάσα του Ινιέστα, έκανε τη διείσδυση από τα αριστερά και με όμορφο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λόπεθ. Δύο λεπτά αργότερα ακολούθησε ένα χαμένο τετ-α-τετ από τον Μέσι, που η απόδοσή του κυμάνθηκε σε ρηχά νερά, ενώ η Ρεάλ απάντησε με μία πολύ καλή ευκαιρία στο τέλος του ημιχρόνου, με την κοντινή προβολή του Κεντίρα, που αποκρούστηκε όμως από τον Βαλντές.

Στην επανάληψη, η Ρεάλ επιχείρησε να αντιδράσει και είχε ορισμένες καλές ευκαιρίες στο ξεκίνημα, ενώ με την είσοδο του Μπενζεμά στο 61΄ έγινε σαφώς πιο απειλητική. Δέκα λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, ο Γάλλος επιθετικός παραλίγο να κάνει τη ζημιά, αλλά το δυνατό του σουτ έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Βαλντές.

Ό,τι δεν κατάφερε σε αυτή τη φάση ο Μπενζεμά για τη "βασίλισσα", το πέτυχε στο 78ο λεπτό ο Σάντσες για την Μπαρτσελόνα, ο οποίος με μία απίστευτη λόμπα πέρασε την μπάλα πάνω από τον Λόπεθ, γράφοντας το 2-0. Ακολούθησαν εκατέρωθεν καλές φάσεις για τις δύο ομάδες, που πέρασαν ανεκμετάλλευτές, ενώ η Ρεάλ κατάφερε μόνο να μειώσει στο τέλος σε 2-1 με τον Χεσέ.






Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπαρτσελόνα:
Βαλδές, Άλβες, Μαστσεράνο, Πικέ, Αντριάνο, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα (77' Σονγκ), Μέσι, Φάμπρεγας (70' Αλέξις), Νεϊμάρ (84' Πέδρο).

Ρεάλ Μαδρίτης: Λόπεθ, Καρβαχάλ, Βαράν, Πέπε, Μαρσέλο, Κεντίρα, Ράμος (56' Ιγιαραμέντι), Μόντριτς, Ντι Μαρία (76' Χεσέ), Μπέιλ (61' Μπενζεμά), Ρονάλντο.