X

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι για τη Χρυσή Μπάλα

Με την ανακοίνωση της λίστας των 23 υποψηφίων για τη Χρυσή Μπάλα ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση ώστε να αναδειχθεί ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη για το 2013.

Ant1news



Τα ονόματα των 23 υποψηφίων για την Χρυσή Μπάλα δόθηκαν στη δημοσιότητα, ενώ το όνομα του νικητή θα γίνει γνωστό στις 13 Ιανουαρίου στη Ζυρίχη.

Ανάμεσα στους υποψήφιους βρίσκονται φυσικά ο Λιονέλ Μέσι, που διεκδικεί το βραβείο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή για 5η συνεχόμενη χρονιά, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς και έξι παίκτες της Μπάγερν Μονάχου, που έκανε πέρυσι το περίφημο τρεμπλ. Πρόκειται για τους Λαμ, Μίλερ, Νόιερ, Ριμπερί, Ρόμπεν και Σβαϊνστάιγκερ. Στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης ο Ινιέστα και ο Τσάβι.

Οι 23 υποψήφιοι που διεκδικούν το βραβείο είναι οι εξής:

Γκάρεθ Μπέιλ, Έντινσον Καβάνι, Ρανταμέλ Φαλκάο, Εντέν Αζάρ, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Αντρές Ινιέστα, Φίλιπ Λαμ, Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, Λιονέλ Μέσι, Τόμας Μίλερ, Μάνουελ Νόιερ, Νεϊμάρ, Μεσούτ Εζίλ, Αντρέα Πίρλο, Φρανκ Ριμπερί, Άριεν Ρόμπεν, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ, Λουίς Σουάρες, Τιάγκο Σίλβα, Γιαγιά Τουρέ, Ρόμπιν Φαν Πέρσι και Τσάβι.

Αντίστοιχα, το βραβείο του καλύτερου προπονητή για το 2013 διεκδικούν οι Κάρλο Αντσελότι, Ράφα Μπενίτεθ, Αντόνιο Κόντε, Βιθέντε ντελ Μπόσκε, Άλεξ Φέργκιουσον, Γιουπ Χάινκες, Γιούργκεν Κλοπ, Ζοζέ Μουρίνιο, Λουίς Φελίπε Σκολάρι και Αρσέν Βενγκέρ.