X

Το ποδόσφαιρο «ενώνει» την Κύπρο

Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι ήρθαν σε κατ' αρχήν συμφωνία για θέματα ποδοσφαίρου στην Κύπρο.

Ant1news

Η κατ΄αρχήν συμφωνία της Κυπριακής με την Τουρκοκυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου επιτεύχθηκε, την Τρίτη, στη Ζυρίχη, παρουσία των προέδρων της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, και της UEFA, Μισέλ Πλατινί. Θα οριστικοποιηθεί, εφόσον εγκριθεί στις γενικές συνελεύσεις των δύο ομοσπονδιών.

Η συμφωνία προνοεί την ένταξη της Τουρκοκυπριακής στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου , που αποτελεί την υπεύθυνη Aρχή για τη διοργάνωση, διαχείριση και έλεγχο του ποδοσφαίρου στην Κύπρο.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν και στη δημιουργία Διαρκούς Οργανωτικής Επιτροπής η οποία θα εργαστεί για την εφαρμογή της συμφωνίας, η οποία αφορά, αποκλειστικά, θέματα που έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο και στοχεύει στην ενοποίηση και την πρόοδο του ποδοσφαίρου στην Κύπρο, μέσα σε πνεύμα εμπιστοσύνης, αμοιβαίου σεβασμού και καλής θέλησης, μεταξύ των δύο ποδοσφαιρικών κοινοτήτων.

Βαθειά ικανοποίηση για την υπογραφή της συμφωνίας εξέφρασε ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης. Η συμφωνία «έχει την πλήρη στήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος τη θεωρεί ως θετική και ελπιδοφόρα εξέλιξη». Ο κ. Αναστασιάδης εκφράζει την ευχή «η εφαρμογή της συμφωνίας,  να οδηγήσει βαθμιαία στην ενοποίηση του κυπριακού ποδοσφαίρου».