X

Ζητούν βελτιώσεις στη συμφωνία για το κυπριακό ποδόσφαιρο

Για βελτιώσεις στη συμφωνία για προσωρινή διευθέτηση του ποδοσφαίρου στην Κύπρο κάνει λόγο η Τουρκοκυπριακή Ομοσπονδία, λίγο μετά την υπογραφή της κατ΄αρχήν συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ant1news



Μία ημέρα μετά την κατ΄αρχήν συμφωνία για την ενοποίηση του κυπριακού ποδοσφαίρου που υπογράφηκε στην Ζυρίχη ανάμεσα στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) και την αντίστοιχη Τουρκοκυπριακή, ο πρόεδρος της Τουρκοκυπριακής Ομοσπονδίας, Χασάν Σέρτογλου, δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένος, σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο.

Ο ίδιος ανέφερε πως θα παρουσιάσει το σχετικό έγγραφο στα ποδοσφαιρικά σωματεία, όπως υποσχέθηκε από πριν, αλλά σημείωσε πως θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για βελτίωση της σχετικής συμφωνίας και συμπλήρωσης σημείων που λείπουν.

Όπως ανέφερε στο έγγραφο αυτό γίνεται αναφορά σε επτά παραμέτρους και πρόσθεσε πως πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται πάνω στις παραμέτρους 1 και 4 που είναι σημαντικές για το τουρκοκυπριακό ποδόσφαιρο. Ο ίδιος είπε ότι ανέφεραν στον πρόεδρο της FIFA πως χρειάζεται να γίνουν αλλαγές πάνω σε αυτές τις αρχές. «Το καθήκον μας είναι να κάνουμε την αναγκαία εργασία πάνω σε αυτές τις παραμέτρους και μετά να πάμε στην ολομέλεια» της Ομοσπονδίας, ανέφερε σχετικά.

Η συμφωνία προβλέπει ότι η Τουρκοκυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, θα υποβάλει αίτηση ένταξης στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Η διευθέτηση αφορά μόνο θέματα που αφορούν στο ποδόσφαιρο και είναι προσωρινή έως ότου επιτευχθεί η λύση του Κυπριακού προβλήματος.

Εν τω μεταξύ, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έδωσε στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο της συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ FIFA, UEFA, ΚΟΠ και Τουρκοκυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για προσωρινή διευθέτηση του ποδοσφαίρου στην Κύπρο.