X

Οι "πράσινες" συμμετοχές στο Μουντιάλ

Ο Καπίνο με την Ελλάδα και οι Πράνιτς-Σίλντενφελντ με την Κροατία, πανηγύρισαν την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Ποιοι άλλοι παίκτες του Παναθηναϊκού ελπίζουν να βρεθούν στη μεγάλη γιορτή.

Ant1news

Του Γιώργου Τριανταφυλλίδη

Σε αυτά τα 10 "χρυσά" χρόνια για την εθνική ομάδα με την παρουσία σε όλες τις μεγάλες  διοργανώσεις, από το 2004 στην Πορτογαλία μέχρι την περασμένη σεζόν, ο κορμός της εθνικής μας ομάδας αποτελούνταν από παίκτες του Παναθηναϊκού. Για παράδειγμα Καραγκούνης, Μπασινάς, Φύσσας, Γκούμας, Βύντρα, Κατσουράνης, Χριστοδουλόπουλος, Νίνης, Καρνέζης.

Ωστόσο οι εποχές άλλαξαν λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων της ΠΑΕ και πλέον ο μοναδικός εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού στην εθνική ομάδα είναι ο Στέφανος Καπίνο, μάλιστα ο νεαρός τερματοφύλακας αναμένεται να είναι στην αποστολή της εθνικής για το παγκόσμιο κύπελλο της Βραζιλίας.

Ο Ντάνιελ Πράνιτς επέστρεψε στην εθνική ομάδα της Κροατίας, ήταν βασικός στους δύο αγώνες μπαράζ με την Ισλανδία και αναμένεται να είναι ο δεύτερος "πράσινος" στη Βραζιλία. Στην Κροατία αγωνίζεται και ο Γκόρντον Σίλντενφελντ, ο δανεισμός του όμως από τη Ντιναμό Μόσχας λήγει το καλοκαίρι και επομένως ενδέχεται να μην είναι παίκτης του Παναθηναϊκού στο Μουντιάλ.

Ελπίδες για να βρεθεί στη Βραζιλία έχει ο Ατζαγκούν, τον οποίο παρακολουθεί ο προπονητής της εθνικής ομάδας της Νιγηρίας και ο νεαρός μέσος του τριφυλλιού ήταν αρχηγός της ομάδας νέων της χώρας του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του περασμένου καλοκαιριού στην Τουρκία.

Ο Φερνάντο Σάντος παρακολουθεί τον Βίκτωρα Κλωναρίδη και ο νεαρός μέσος έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για να  βγάλει ελληνικό διαβατήριο (διαθέτει βελγικό) αλλά θεωρείται απίθανο να κερδίσει τώρα μια θέση στην εθνική, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει πέντε παίκτες στην εθνική ελπίδων, τους Λαγό-Τριανταφυλλόπουλο-Ρισβάνη-Μαρινάκη-Καρέλη, οι οποίοι μπορούν να διεκδικήσουν στο μέλλον και στις επόμενες διοργανώσεις μια θέση στην εθνική ανδρών.